Cercetaţi pentru şase furturi calificate

0
186

Poliţiştii Secţiei 10 Rurală Poiana Mare şi ai Postului de Poliţie Poiana Mare au documentat activitatea infracţională a lui Costel Bozgan, de 26 de ani, din comuna Poiana Mare, după ce s-a stabilit că acesta este autorul unui furt din locuinţă comis pe 4 aprilie a.c. în dauna părţii vătămate Violeta Mitoiu, din aceeaşi localitate. Din cercetări a rezultat că bărbatul nu a acţionat singur, ci împreună cu Cătălin Ceafăr (25 de ani), Vasile Buică (25 de ani), fratele său, Viorel (15 ani) şi Petre Bona (58 de ani), toţi din comuna Poiana Mare.

În sarcina acestora poliţiştii au probat comiterea a încă cinci fapte de furt calificat, înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi, comise pe raza comunei Poiana Mare, în perioada ianuarie – aprilie 2013, din locuinţe dar şi dintr-o anexă a Primăriei Poiana Mare. Suspecţii acţionau pe timp de noapte şi prin efracţie şi au reuşit să sustragă bunuri în valoare de aproximativ 7.000 de lei, respectiv pompe de irigat, cabluri electrice, capace din cupru, polizoare unghiulare şi obiecte din fier. Pe parcursul investigaţiilor poliţiştii au recuperat 60% din prejudiciul cauzat de suspecţi. “Împotriva suspecţilor s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, măsură confirmată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat.

Ieri (n.r. – luni), cei doi învinuiţi de 25 de ani, împreună cu cel de 26 de ani, au fost prezentaţi Judecătoriei Calafat cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, propunere respinsă de instanţă care a dispus cercetarea acestora în stare de libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar-şef Adrian Căpraru.