Ne-am lămurit şi cu baschetul…

0
197

SCMU Craiova este condusă cu 2-0 la general de BC Mureş şi mai are doar şanse teoretice de calificare

Din experienţa sa vastă, căpitanul Craiovei, Cătălin Burlacu, vorbea acum două luni despre importanţa atingerii vârfului de formă în play-off şi toată lumea se aştepta ca SCMU Craiova nu doar să obţină primul succes din istorie în play-off, ba chiar să se califice măcar în semifinale. Craiova n-a părut însă pregătită să abordeze play-off-ul. În primul rând, alb-albaştrii au avut ocazia de a-şi alege adversarul, între Sibiu şi Mureş. Au câştigat însă la Sibiu şi au dat peste finalista de anul trecut a Ligii Naţionale, care are în componenţă cel mai valoros jucător din campionat, Alhaji Mohammed. Craiova a câştigat atunci când nu avea nevoie şi a pierdut atunci când era necesar, în play-off. Apoi, conducerea clubului a dat dovadă de incompetenţă crasă în momentul startului play-off-ului, nerezolvând problema cu viza lui Travis Bureau, chiar omul destinat să-l marcheze pe Mohammed. Nici forma jucătorilor nu a fost cea optimă la ora primelor partide din play-off, în special cea a lui Burlacu în primul meci. SCMU Craiova nu a putut trece de o echipă care şi-a demis antrenorul chiar înaintea play-off-ului şi nu a avut pe bancă nici secundul, rămas iniţial la timonă, acesta acuzând anumite probleme medicale. Nici măcar ora partidelor de acasă n-a fost una accesibilă pentru fani, mulţi fiind încă la serviciu când au început meciurile Craiova – Mureş. Inexplicabilă a fost şi nefolosirea lui Bozovic în meciul al doilea, în condiţiile în care acesta fusese al doilea cel mai bun jucător al Craiovei în primul joc, iar recuperările sale, în special cele ofensive, au lipsit, mai cu seamă în prima repriză. Au fost preferaţi în schimb Djurasovic şi Micic, amândoi cu prestaţii slabe. De asemenea, problema aruncărilor libere a rămas una acută pentru craioveni, deşi ea a mai fost remediată în jocul al doilea. Şi chiar în aceste condiţii, cu mai multă atenţie şi concentare Craiova putea avea 2-0 după meciurile de acasă. Ambele au fost pierdute în over time, la diferenţă de un coş. În primul joc, Hargrove şi compania au condus până spre final, iar în al doilea au avut 4 puncte avans în prelungiri, însă le-au  risipit foarte uşor. Despre arbitraj nu avem ce comenta, întrucât ce ne-au dat în primul meci, „fluieraşii” ne-au luat în al doilea.

23 de puncte în prima repriză pentru „Hagi”

Ca scor final, cele două meciuri dintre Craiova şi Mureş au fost aproape identice, după un 95-98 în cel inaugural, consemnându-se un 96-99 în cel secund, ambele jocuri având o  repriză de prelungiri. Faţă de primul meci însă, Mureşul a fost echipa care a impus ritmul şi a condus permanent, asta fiindcă „Hagi” Mohammed a luat jocul pe cont propriu în prima parte, în care a marcat 23 de puncte, dezarmându-i pe adversari, incapabili să se apere la american, a cărui serie i-a exasperat pe spectatorii craioveni. Răspunsul lui Darius Hargrove a venit abia după pauză, cel mai bun jucător al Craiovei în primele două sferturi fiind Pilcevic, care avusese o evoluţie modestă luni. Aaron Johnson a început pe bancă al doilea meci şi acolo avea să petreacă mai mult timp ca de obicei, atât din cauza prestaţiei sub aşteptări, dar şi pentru că a acumulat rapid 3 faulturi. Burlacu a înregistrat un upgrade faţă de primul meci, terminând cu 13 puncte şi 9 recuperări, eficienţă 22, fiind egal la acest capitol cu Hargrove. Deşi a beneficiat de eliminarea prematură a lui Barro în ambele jocuri, Craiova n-a speculat cum trebuia lupta sub panou, în principal din cauza impreciziei la linia de fault. A fost un festival al aruncărilor de „afară”, nu mai puţin de 75 de puncte apărând astfel. Oaspeţii au avut un procentaj de 50 % (14 din 28), cu 7 reuşite ale lui Mohammed şi 4 ale lui Martinic. Craiova a transformat 11 din cele 23 de tentative (3/4 Burlacu, 4/6 Pilcevic, 2/5 Hargrove, 1/1 Johnson, 1/2 Popa). Mureşul s-a impus cu 99-96 în meciul al doilea, pe sferturi: 25-25, 23-26, 20-19, 15-13, 13-16 şi conduce cu 2-0 la general, mai având nevoie de un singur succes pentru a ajunge în semifinale, în condiţiile în care joacă acasă următoarele două partide, în lunea şi miercurea Săptămânii Paştelui.

Au evoluat în al doilea meci pentru SCMU: Hargrove 25 de puncte, Pantic 18, Pilcevic 18, Burlacu 13, Johnson 9, Popa 5, Micic 4, Djurasovic 2, Popescu 2. Pentru BC Mureş au evoluat: Mohammed 29 de puncte, Martinic 26, Lazar 12, Jurevicius 11, Gajovic 9, Barro 7, Pustahvar 3, Fraseniuc 2.

Concluziile antrenorului Craiovei, Vladimir Vuksanovic, depăşit şi el de evenimente: „Am avut ocazia să pornim în play-off cu avantaj, însă am ratat această şansă. Jocul defensiv nu a fost deloc bun şi le-am permis adversarilor să îşi pună în valoare forţa din atac. Cred că presiunea meciului şi-a spus cuvântul asupra jucătorilor mei.”