Cinci ani de puşcărie pentru tâlhărirea unui taximetrist craiovean

0
196

Tânărul de 21 de ani, din municipiul Craiova, arestat la începutul lui septembrie 2015 pentru comiterea unei tâlhării asupra unui taximetrist a fost condamnat definitiv. Tânărul l-a ameninţat cu cuţitul pe taximetrist, i-a luat banii şi i-a distrus staţia de emisie-recepţie. După ce, în luna ianuarie a.c., Judecătoria Craiova l-a condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare, miercuri, 20 aprilie a.c. magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis apelul procurorilor şi i-au majorat inculpatului pedeapsa la 5 ani închisoare, hotărârea fiind definitivă.

Fapta s-a petrecut pe 3 septembrie 2015. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, din cercetările poliţiştilor craioveni a rezultat faptul că Mugurel Radu, de 21 de ani şi Mugurel Mihai, de 18 de ani, ambii din Craiova, în dimineaţa zilei de joi, 3 septembrie a.c., au solicitat unui taximetrist de 50 de ani, din municipiu, Viorel Căldăraru, să-i ducă până în Cartierul Făcăi din Craiova. Ajunşi la destinaţie, Mugurel Radu a scos un cuţit şi l-a ameninţat pe taximetrist, obligându-l să treacă pe scaunul din dreapta faţă, iar celălalt tânăr a condus autoturismul până când s-a oprit motorul. Partea vătămată a fost deposedată de suma de 98 lei, suspecţii distrugându-i actele de identitate, iar staţia de emisie recepţie au aruncat-o din autoturism, astfel prejudiciul cauzat fiind de 1500 lei. Pe numele celor doi a fost întocmit dosar de cercetare penală, iar faţă de tânărul de 21 de ani s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de  tâlhărie calificată, lipsire de libertate şi furt de folosinţă, în baza probatoriului administrat fiind luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore. O zi mai târziu Mugurel Radu a fost prezentat Judecătoriei Craiova care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, după cum precizau reprezentanţii IPJ Dolj la momentul respectiv.

Pedeapsă majorată la apel

Pe 28 septembrie 2015 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Mugurel Radu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi furt de folosinţă. Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor, cerând să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, iar pe 14 ianuarie a.c. a fost condamnat, pe fond, la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare, fiind menţinut în spatele gratiilor. Atât inculpatul, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au declarat apel împotriva sentinţei Judecătoriei Craiova. Miercuri, 20 aprilie a.c., Curtea de Apel Craiova a soluţionat dosarul. Instanţa a respins apelul inculpatului, l-a admis pe cel al procurorilor şi a majorat  pedeapsa autorului la 5 ani de detenţie: „Admite apelul formulat de Parchet. Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpat. Desfiinţează în parte sentinţa. Descontopeşte pedeapsa aplicată În baza art. 233 Codul penal rap. la art. 234 alin. 1 lit. a,d şi e Codul penal cu aplic. art. 35 alin.1 Codul penal şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul Radu Mugurel la pedeapsa de 4 ani închisoare, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzută. de art. 66 lit. a, b, d Codul penal pe o durată de 2 ani. În baza art. 205 alin.1 şi alin. 3 lit. a Codul penal rap. la art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare. În baza art. 38 alin. 1 Codul penal , art. 39 alin.1 lit. b Codul penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1 an închisoare, urmând în final să execute 5 ani închisoare”, se arată în hotărârea instanţei, care este definitivă. Din pedeapsa primită se va scădea perioada reţinerii şi arestării preventive de pe 3 septembrie 2015 până pe 20 aprilie a.c.