Cel mai modern centru comercial din Oltenia, Promenada Mall Craiova, va fi finalizat în trimestrul IV, 2023

0
1278

          NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, anunță demararea lucrărilor la Promenada Mall Craiova, investiție care se ridică la 125 milioane euro și al cărei termen de finalizare va fi trimestrul patru, 2023. Andrei Radu, Development Director, NEPI Rockcastle şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, au susţinut astăzi, o conferinţă de presă, în legătură cu planul investiţional şi data inaugurării.

Construit pe un teren de aproximativ 200.000 mp, centrul comercial va dispune de o suprafață închiriabilă de 53.000 mp, cu o suprafață construită de 72.000 mp și 2.100 locuri de parcare, pe care la va pune la dispoziția clienților săi.

Promenada Mall Craiova va găzdui cele mai noi concepte ale brandurilor internaţionale şi naţionale de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, înfrumuseţare, articole sportive şi pentru copii, multe dintre acestea fiind premiere pentru capitala Olteniei.

„Am obținut în această lună autorizația de construire a noului bulevard, prevăzut cu două benzi pe fiecare sens, linie mediană, sensuri giratorii, semaforizare inteligentă cu sistem de detecţie modern, dotat cu camere video, spații verzi, piste de biciclete și stații de autobuz. Este o investiție asumată de NEPI Rockcastle și, în același timp, un sprijin pe care îl oferim către comunitatea locală, prin îmbunătățirea infrastructurii și implicit creșterea calității vieții locuitorilor săi”, a adăugat Andrei RADU, Development Director, NEPI Rockcastle.

Cea mai nouă și modernă destinație de shopping din Craiova va oferi o zonă generoasă de restaurante, fast-food-uri și cafenele, dar și un cinematograf multiplex de lanț internațional, pentru a crea un mix complet între fashion, food și entertainment pentru întreaga familie.

O premierã pentru Craiova o va reprezenta și primul hypermarket Carrefour din oraș, o destinație de cumpãrãturi de asemenea mult așteptatã pe piața localã. Un magazin de bricolaj Dedeman, cu o suprafațã de peste 16.000 mp va completa oferta centrului comercial.

Promenada Craiova va avea și o impresionantã terasã panoramicã, ce va putea gãzdui evenimente și care va fi legatã pietonal de Bulevardul Calea Severinului, printr-o pasarelã cu un concept unic în regiune.

„Vom avea în cele peste 120 de magazine din Promenada Mall Craiova branduri prezente pentru prima oară în regiune, pentru a crea o experiență relevantă de shopping pentru clienții noștri. Vom crea aproximativ 1.500 noi locuri de muncă în oraș, dar vom da și un semnal puternic și altor investitori pentru economia locală. Punem în acest centru comercial, unic prin design, toată experiența acumulată în investiții similare derulate de noi”, a Andrei RADU, Development Director, NEPI Rockcastle.

Investiția NEPI Rockcastle în Craiova cuprinde și ample lucrări de infrastructură rutieră, pentru a facilita accesul craiovenilor către noul centru comercial, dar și pentru a fluidiza traficul în întreaga zonă. Astfel, un nou bulevard de legătură, între Bulevardul Calea Severinului și Bulevardul Râului, va fi construit în paralel cu lucrările la investiția Promenada Mall.

Promenada Mall este localizat pe Bulevardul Calea Severinului, principala arteră rutieră care traversează municipiul Craiova, aproape de centrul orașului și destinat celor peste 400.000 locuitori din Zona Metropolitană.