Serena, eliminată de Osaka, la Miami

0
336

Japoneza Naomi Osaka (20 de ani) a învins-o pe Serena Williams în primul tur la Miami, scor 6-3, 6-2, după 1 oră şi 18 minute. Sportiva niponă tocmai impus la Indian Wells, în timp ce Serena, care s-a impus de 8 ori la Miami în cariera sa, tocmai s-a întors în circuit după ce a născut, fiind pe locul 491 WTA.

La final, sportiva din Japonia a spus că tocmai şi-a învinst idolul. “Am fost extrem de emoţionată înainte de a intra pe teren. Nu ştiu dacă cineva de aici ştie asta, dar Serena e jucătoarea mea favorită. Să joc împotriva ei e ca un vis devenit realitate. Aşa că sunt extrem de fericită că am putut juca împotriva ei şi sunt şi mai bucuroasă că am reuşit să o înving. Ea e motivul pentru care am început să joc tenis. Am văzut-o de nenumărate ori la TV, pe când eram un copil şi îi ţineam pumnii, trăiam meciurile alături de ea”, spus Osaka.

Tot în primul tur, Irina Begu (România, 37 WTA) a fost surclasată, scor 6-1, 6-1 de americanca Danielle Rose Collins (93 WTA). În schimb, Monica Niculescu, numărul 70 mondial, venită din calificări, s-a calificat în turul doi al turneului Premier Mandatory de la Miami, dotat cu premii în valoare de opt milioane de dolari, a învins-o, scor 6-2, 6-4, pe Yulia Putintseva din Kazahstan, locul 75 WTA.