Adrian Ţuţuianu: Am cerut date despre SII Analytics de la SRI, MDRAP şi ministerul Comunicaţiilor

0
69

Comisia SRI a solicitat date despre SII Analytics de la SRI, MDRAP şi ministerul Comunicaţiilor, dar până în acest moment nu au fost primite toate datele necesare pentru formularea unui punct de vedere, a declarat, marţi, preşedintele .

Adrian ŢuţuianuSolicitat să precizeze dacă au fost primite, la Comisia SRI, datele pe care aceasta le-a solicitat despre SII Analytics, Ţuţuianu a răspuns: „Am cerut informaţii de la SRI, de la ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi de la ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene”.„Nu avem încă primite toate datele necesare ca să putem formula un punct de vedere”, a adăugat Ţuţuianu.

      Comisia SRI a solicitat Serviciului Român de Informaţii, dar şi altor instituţii, date privind SII Analytics, după ce cinci organizaţii ale societăţii civile au cerut, în luna ianuarie, investigarea atribuirii proiectului SII Analytics al Serviciului Român de Informaţii. „Este în verificare, am cerut relaţii de la SRI şi de la alte instituţii. Aştept răspunsurile, nu pot să le decid eu că nu sunt organ de specialitate pe subiectul ăsta. Acolo ridicau aspecte legate de legalitatea atribuirii contractului, de calificarea SRI pe acest subiect, nu le puteam clarifica eu. Am cerut relaţii de la SRI şi de la alte instituţii. Când o să am un răspuns o să anunţ”, a declarat, în 12 martie, pentru MEDIAFAX, Adrian Ţuţuianu, şeful Comisiai SRI, solicitat să precizeze ce s-a întâmplat cu adresa a cinci organizaţii ale societăţii civile, transmisă în luna ianuarie.