Modernizare de 20.000 de euro câştigată prin efortul elevilor şi cadrelor didactice

0
410

O şcoală din Craiova a obţinut, singura din zonă, o finanţare importantă, oferită de Kaufland.  Este vorba de 20.000 de euro, după ce a participat la o competiţie organizată pentru dezvoltarea învăţământului românesc. Este singura instituţie de învăţământ preuniversitar din teritoriu care a obţinut această finanţare.

Competiţia este mai veche şi la ea participă foarte multe instituţii de învăţământ preuniversitar. Anul acesta, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova este singura care a fost admisă între cele peste 100 de unităţi şcolare premiate. „Au fost 103 de şcoli din toată ţara, care au participat la competiţie. Noi am obţinut 7.720 de puncte şi am obţinut o finanţare de 20.000 de euro. Primul loc a fost premiat cu 40.000 de euro, iar locul al II-lea cu 30.000 de euro. Concursul a demarat în septembrie 2015, dar noi ne-am înscris în noiembrie. A fost o activitate cât se poate de dificilă, trebuind să recuperăm pe parcurs. S-au depus 10 proiecte, pe diverse teme, de la acordarea primului ajutor până la teme de nutriţie şi tradiţii sau ecologizare. De la noi au fost cuprinşi 482 de elevi, 16 învăţători, şase profesori şi personalul medical”, a declarat prof. Dana Cotfasă, director adjunct al Şcolii „Mihai Viteazul”.

Nu este singurul succes

Unitatea şcolară nu este la primul succes, având mai multe antecedente fericite. „Până pe 31 martie, trebuie să depunem proiectul prin care vom beneficia de aceşti bani câştigaţi, care vor veni în două tranşe. Am ales să investim în modernizare. Dar, avem mai multe succese, ultimul venind în toamna anului trecut, când învăţătorii din clasa a III-a au câştigat , în cadrul Proiectului „Matematica digitală”, un proiect, pentru şcoala noastră, prin care am primit o tablă multifuncţională, un laptop, zece tablete, un video-proiector şi premii, constând în rechizite, pentru elevii din proiect. Pe lângă copii şi cadre didactice, nu trebuie să-i uităm pe părinţi, care s-au implicat cât se poate de mult în aceste programe”, a declarat prof.  Ana Nigrini, director al Şcolii „Mihai Viteazul.”