Închisoare cu executare pentru ajutorul şefului de Post din Celaru

0
68

Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat, ieri, pe ajutorul şefului Postului de Poliţie Celaru, agent-şef adjunct Costel Caragea, la o pedeapsă de un an închisoare cu executare. Sentinţa, pronunţată de magistraţi într-un dosar în care poliţistul a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Ajutorul şefului Postului de Poliţie din comuna Celaru, agent-şef adjunct Costel Caragea, a fost reţinut pe 10 octombrie 2010, în urma unei acţiuni a ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de un procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurorii au finalizat cercetările în cauză şi au întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a agentului de poliţie pentru trafic de influenţă.

Potrivit datelor din rechizitoriu, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul Costel Caragea i-a pretins martorului denunţător I.B.V. suma de 500 euro, pentru a interveni pe lângă un coleg de-al său ca să-l determine să soluţioneze favorabil dosarul în care martorul denunţător era cercetat pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere corespunzător. În plus, denunţătorul voia să-şi primească înapoi, conform înţelegerii cu Caragea, şi motocicleta, care îi fusese reţinută, şi permisul de conducere. Într-o primă tranşă, inculpatul a primit de la martorul denunţător suma de 500 lei, parte din totalul de 500 euro solicitaţi iniţial. Ulterior, martorului denunţător i-a fost solicitată o altă tranşă de 500 lei, context în care acesta s-a deplasat la domiciliul inculpatului lăsându-i suma de bani pe bancheta din spate a autoturismului parcat în curtea imobilului. Imediat după ce denunţătorul a ieşit din locuinţa ocupată de agentul Caragea, au intrat ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul, în urma percheziţiei fiind descoperită suma de 500 de lei (cu bancnote ale căror serii fuseseră în prealabil înregistrate), în camera unde dormea inculpatul (sub pernă).

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Dolj, instanţă care a menţinut arestarea preventivă a poliţistului, respingându-i cererea de liberare sub control judiciar. După mai multe amânări în cursul procesului, ieri, magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în cauză: agentul Caragea a fost condamnat la o pedeapsă de un an închisoare, cu executare, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al instanţei, judecător Daniel Stancu. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.