Femeia care şi-a omorât soţul de Dragobete nu are discernământ

0
361

Violeta Roşu, doljeanca de 36 de ani care şi-a omorât soţul de Dragobete, va fi internată într-o unitate medicală de specialitate. Tribunalul Dolj a constatat încetarea de drept a măsurii arestării preventive luată faţă de femeie, întrucât, în urma expertizei medico-legale psihiatrice, efectuată la Spitalul Penitenciar Jilava, s-a stabilit că nu avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Reamintim că în seara de Dragobete, pe 24 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de fiul familiei Roşu, din Murgaşi, despre faptul că în momentul în care a ajuns acasă şi-a găsit tatăl mort şi mama plină de sânge, lângă cadavru. La faţa locului a ajuns o echipă de cercetare complexă, condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a demarat verificările pentru a stabili ce s-a întâmplat. Din verificări a rezultat că Violeta Roşu, de 36 de ani, a pus mâna pe un cuţit, şi-a omorât soţul, pe Ion Roşu, de 40 de ani, cu mai multe lovituri, apoi a luat un topor şi s-a apucat să-l despice “ca să scoată dracii din el…”, după cum ţipa din când în când. Pentru că erau doar cei doi soţi acasă, nimeni nu ştie ce a putut să o împingă pe femeie la comiterea unei fapte atât de sângeroase. Cert este că, din câte le-a povestit procurorilor fiul femeii, aceasta suferea de schizofrenie paranoică şi era sub tratament, la domiciliu, însă nu se mai manifestase violent în trecut.

Procurorul de caz a dispus reţinerea ei, pentru 24 de ore, Violeta Roşu petrecându-şi noaptea în spital, iar a doua zi, pe 25 februarie a.c., imediat după ce s-a dispus faţă de ea arestare preventivă, a fost trimisă direct la Jilava. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu, la sfârşitul săptămânii a venit rezultatul expertizei medico-legale psihiatrice, din care rezultă lipsa de discernământ a Violetei Roşu, motiv pentru care a fost sesizată instanţa cu privire la necesitatea internării femeii într-o unitate specializată. Din nefericire, tot internaţi, dar într-un centru de plasament al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, vor fi şi cei trei copii minori ai femeii, o fată şi doi băieţi.