Şi-au început cariera de la vârstă fragedă şi a venit şi primul rezultat: au ajuns în arestul poliţiei

0
496

Ieri, 21 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast au reţinut pentru 24 de ore doi tineri de 16 ani, din comuna Bistreţ, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de distrugere.

Pe 21 februarie, poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Rast au fost sesizați de un bărbat de 43 de ani, din  comuna Bistreţ, sat Plosca, cu privire la faptul că în noaptea de 20/21 februarie a.c., i-au fost sustrase o motocoasă şi un motofierăstrău din curtea locuinţei. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Portofoliu bogat al adolescenţilor

Astfel, la nivelul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast s-a constituit un grup de lucru format din poliţiştii secşiei şi din poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, care în urma activităţilor specifice desfăşurate şi cu sprijinul unor poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca au identificat doi tineri de 16 ani, din Bistreţ, care, în noaptea de 20/21 februarie a.c., ar fi pătruns în curtea imobilului persoanei vătămate, iar dintr-o anexă gospodărească ar fi sustras o motocoasă şi un motofierăstrău, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ de 2.000 de lei. Cei în cauză au fost depistaţi pe raza comunei Bârca în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo, în care poliţiştii au găsit bunurile sustrase, care, ulterior, au fost predate persoanei vătămate. Cercetările au fost continuate de poliţişti, stabilindu-se astfel faptul că, cei doi, în aceeaşi noapte ar fi sustras din curtea locuinţei unei femei din Bistreţ mai multe păsări şi totodată ar fi distrus 11 plăci şi un stâlp de beton de la gardul împrejmuitor al locuinţei unui bărbat din aceeaşi localitate. De asemenea, poliţiştii, din cercetările efectuate, au mai stabilit că tinerii, în perioada decembrie 2020 – 16 februarie 2021, ar mai fi comis pe raza localităţii Bistreţ, sat Plosca, alte patru infracţiuni de furt calificat. În urma probatoriului administrat de poliţişti, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea a şase infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de distrugere, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj. În cursul zilei de astăzi, cei doi urmează să fie prezentaţi unităţii de Parchet cu propunere de arestare preventivă.