Alb-albaştrii sub lupă – meciul cu Hermannstadt

0
704

Pigliacelli – A avut o dublă intervenţie în ultimul minut, a doua chiar senzaţională, cu care a păstrat două puncte în Bănie. A mai avut alte două-trei mingi la care a fost solicitat, le-a rezolvat fără probleme. A ajuns la cinci meciuri la rând fără gol primit, record al echipei de la promovarea în Liga I.

Vătăjelu – Un meci destul de bun, deşi nu a avut nici el prea multe acţiuni. Totuşi, a fost mai activ decât colegul de linie, Câmpanu, chiar şi pe faza ofensivă. A fost titular ca fundaş dreapta în 3 din ultimele 4 meciuri şi s-a descurcat mai bine decât Vlădoiu, care, fără atuul vârstei, nu ar trebui să revină în primul 11.

Papp – Profită să-şi mai facă loc în primul 11 când trebuie odihnit Marius Constantin şi când Bălaşa se accidentează, ceea ce se întâmplă destul de des. Depăşit în duelul aerian la faza fixă executată de la centru în careu de sibieni, în prima repriză, era cazul să fie mai agresiv în unele momente.

Marius Constantin – Evoluţie bună, a făcut ce trebuia, a ieşit cu pas când era necesară construcţia, a „bubuit” mingea când nu erau soluţii, a interceptat în câteva rânduri excelent, când adversarii puteau ajunge pe contraatac în superioritate. În plus, a avut şi acea ocazie, la o lovitură liberă executată de Cicâldău, dar portarul Sibiului a respins.

Bancu – Evoluţie destul de bună, a avut ghinion la acea minge care a sărit din bară, prinzând efect, şi nu a putut relua cu capul în poartă, deşi apăruse foarte bine pe urmărire, un instinct şi o intuiţie excelente. A mai pasat de câteva ori bine, şi-a rezolvat şi fazele defensive.

Mateiu – În ultimul minut oferă mingea adversarilor şi aceştia obţin un corner din care au acea dublă ocazie, la care Mateiu se află lângă stoperul Matricardi, dar nu reuşeşte să-l încurce la cele două reluări. Oricum, nu era el potrivit să-l ţină pe masivul fundaş argentinian, fiind în „miss-match”, dar nici măcar din experienţă nu e capabil să-l încurce, să-l împiedice să reia. La fel s-a întâmplat când l-a avut în grijă pe Dugandzic, într-un Craiova – Botoşani 2-1, când moldovenii au redus diferenţa pe final. Atunci, Craiova nu mai avea niciun jucător cu talie pe teren, iar Mateiu l-a preluat pe sârb. În prima repriză, pe mingea a doua, la o fază fixă, Mateiu n-a reuşit să-l blocheze pe Bagaric, care a reluat spre poartă. Paradoxal, s-a descurcat mai bine în jumătatea adversă, reuşind câteva recuperări imediat ce adversarii obţinuseră posesia şi a deschis bine jocul în unele momente.

Bic – A intrat numai pentru prelungiri, dar şi atunci n-a părut deloc preocupat de joc, n-a catadicsit nici să sară la cap cu un adversar la centru, a lăsat mingea să treacă, prea pasiv pentru lupta care se dădea pentru minge în ultimele minute. Cu asemenea indolenţă nu va mai prinde minute, mai ales că a venit şi Fedele, iar Screciu are avantajul vârstei.

Nistor – Inteligentă pasa peste toată apărarea adversă pentru plecarea lui Cicâldău de la limita ofsaidului. Prestaţie destul de discretă, nu au lipsit nici obişnuitele pase la adversar. În repriza a doua a avut o astfel de execuţie, interceptată de un fundaş sibian, după ce a făcut un pas în plus şi a pasat târziu spre coechipierul care apăruse în dreapta, dacă tot a întârziat, trebuia să tragă la poartă, fiind în poziţie centrală.

Screciu – A intrat pe final, atitudine bună, nu a avut realizări.

Cicâldău – A fost omul meciului. Începuse meciul cu un şut peste poartă, preferând să tragă de la distanţă decât să-i paseze lui Câmpanu, într-un fel normal, când ştie ce poate coechipierul venit de la Botoşani. A continuat cu un alt şut peste poartă, după o fază frumoasă, combinaţii între Baiaram şi Bancu, apoi a urmat un dribling superb al lui Cicâldău. A fost în prim-plan la ocazia din minutul 15, când a lovit ambele bare, dar mai ales prin reuşita din lovitură liberă, executată în plasa laterală. L-a surprins pe portar, fiindcă în mod obişnuit, cu dreptul, din acea poziţie, se trage peste zid, nu pe colţul portarului. Are 8 goluri în acest sezon. A mai avut un şut cu stângul, de la mare distanţă, prins de portar. În  repriza a doua a executat lovitura liberă pentru reluarea lui Constantin. De asemenea, a finalizat cu stângul, pe lângă poartă, cea mai bună acţiune a Craiovei din repriza secundă, începută cu o schimbare de direcţie a lui Vătăjelu, o preluare excelentă şi un pas în centru ale lui Bancu, Ivan sare inteligent peste minge, iar Cicâldău încheie faza de la marginea careului mare.  Trimisese mingea „de unde vine”, dar i-a lipsit o jumătate de metru să prindă poarta.

Câmpanu – A pierdut toate mingile pe care le-a avut, a fost anticipat imediat de adversari că încearcă să-şi facă mingea pe stângul şi nu are alte idei, dacă îl blochezi se duce spre propria poartă, l-am văzut pasând din jumătatea adversă tocmai la Pigliacelli. S-a „scos” totuşi prin lovitura liberă obţinută, din care Cicâldău a marcat, deşi a fost mai degrabă o imprudenţă a adversarilor acolo. A mai tras două şuturi, complet ratate, era de aşteptat să fie schimbat la pauză. La ultima fază din prima repriză, Ivan recuperează bine, îi pasează lui Câmpanu şi îi „trage” doi adversari din cale, Baiaram apare bine în stânga, dar Câmpanu se grăbeşte şi trage mult peste poartă.

Căpăţână – E inexplicabil acest transfer, e inexplicabilă prezenţa lui Căpăţână la Universitatea, e inexplicabil că este trimis pe teren, e inexplicabil cum a fost folosit atacant dreapta. E normal să piardă orice minge ajunge la el. La fel ca Mateiu, i-a pus pe contraatac pe adversari pe final, cam asta a fost „realizarea” lui. Căpăţână şi Mateiu n-au fost capabili să-l anihilileze pe Matricardi la ultima fază, au făcut un marcaj superficial, Căpăţână chiar s-a întors cu spatele.

Baiaram – A avut şansa să joace în ultima perioadă, profitând de accidentarea lui Ofosu, dar şi de faptul că este jucător under.  A intrat de multe ori în centru, e jucător de combinaţie, are fizic excelent, control bun al mingii, dar n-a avut realizări, nu posedă nici un şut de calitate, nu ştie să finalizeze, deocamdată s-ar remarca pe posesie şi pasă. A dezvoltat câteva acţiuni, e bine că nu joacă la alibi, l-a lansat bine pe Ivan, aşa cum îi convine acestuia, cu minge în spatele adversarilor, dar şutul acestuia cu stângul n-a avut precizie şi intensitate.

Camara – Fără a avea vreo realizare concretă, a arătat, când a ajuns în posesie, că este prieten  cu mingea. A fost trimis ca atacant stânga, nu dreapta, aşa cum este obişnuit, dar oricum a fost nevoit mai mult să se apere şi să ţină de minge pe final, pentru a apăra avantajul minim. Este aşteptat cu mare interes în continuare, mai ales că George Câmpanu este subţire rău, atât fizic, cât şi în evoluţii.

Ivan – S-a zbătut mult să creeze spaţii între stoperii adverşi, a câştigat şi câteva dueluri aeriene, devansându-i cu viteza sa, a făcut presing permanent. A avut acea ocazie în prima repriză, şut cu stângul prins de portarul advers, iar în partea a doua a fost atent şi insistent şi l-a deposedat pe portarul Sibiului, dar n-a avut şansă şi mingea a ajuns la un adversar. A avut o evoluţie bună, chiar dacă nu sunt realizări concrete în dreptul său. Cu această atitudine trebuie să continue, nu să revină la indolenţa de anul trecut. De reproşat, pe lângă execuţia modestă cu stângul, din prima parte, faptul că a fost depăşit la cornerul din ultimul minut, un adversar i-a luat prim-planul la prima bară şi a deviat mingea. Trebuia introdus mai devreme Mamut, tocmai pentru astfel de faze fixe, în final de meci. Schimbarea se produce după acest corner, deşi trebuia ca Ouzounidis să reacţioneze înainte.

Mamut – A intrat să mai tragem puţin de timp pe final, ne-a distrat sau ne-a enervat cu o preluare aiurea la centru, când i-a scăpat mingea în aut.