Bundesliga: Leverkusen încă un pas greşit în campionat

0
339

După o perioadă în care Bayer completa podiumul campionatului, elevii olandezului, Peter Bosz, au pierdut treptat contactul cu primele patru locuri ce asigură prezenţa în grupele UEFA Champions League. După reluarea campionatului misiunea lui Peter Bosz pare să devină tot mai dificilă deoarece farmaciştii au pierdut puncte importante în etapele precedente iar rezultatul de egalitate cu Augsburg confirmă forma slabă din campionat. Cu 21 de puncte pierdute din 30 posibile în 2021, farmaciştii, au reuşit să adune în acest an două victorii în campionat, trei rezultate de egalitateşi cinci înfrângeri.

Leverkusen salvată în ultimul minut

Cu o prestaţie modestă pe terenul celor de Augsburg, farmaciştii s-au lăsat conduşi încă din minutul 8 atunci când Florian Niederlechner a marcat după o greşeală enormă a portarului celor de la Bayer, Niklas Lomb. Pe toată durata partidei niciuna dintre echipe nu a avut şanse mari de gol, gazdele reuşind să pastreze avantajul pe tabela până în minutele de prelungire. Intrat în teren din minutul 74, englezul Demarai Gray a pasat decisiv în careu pentru stoperul celor de la Bayer, Edmond Tapsoba, în ultimul minut de prelungire al partidei.

Bayer are 37 de puncte acumulate în 22 de etape şi ocupă poziţia a cincea în clasament la cinci puncte distanţă de locul patru, Eintracht Frankurt.