Pictăm pe chip speranță, o campanie de suflet pentru doamne și domnișoare

0
353

Asociația de Consultanță și Consiliere Economico – Socială (ACCES) Oltenia anunță lansarea campaniei ”Pictăm pe chip speranță”, aflată deja la ediția a V-a. Și de această dată, doamnele și domnișoarele care suferă de afecțiuni oncologice vor avea parte de clipe minunate. În postura de invitate ale unui salon de înfrumusețare, vor deveni mai frumoase și mai încrezătoare în farmecul lor, redescoperindu-se cu ajutorul neprecupețit pe care voluntarii ACCES Oltenia îl oferă femeilor odată cu fiecare început de primăvară.

Ca de fiecare dată, campania vine în sprijinul femeilor bolnave de cancer, cărora le vor fi oferite, în perioada 4-5 martie, între orele 13.00 – 16.00, în mod gratuit, servicii complete de make-up, hair-style, manichiură, pedichiură și o sedință foto profesională. „Care Beauty Salon” va fi gazda doamnelor și domnișoarelor, în acest an, specialiști în domeniu fiind pregătiți să le răsfețe pe cele mai curoajoase dintre femeile care le trec pragul. „Femeile înscrise în programul nostru, care suferă de diverse afecțiuni oncologice, devin o inspirație pentru noi toți, un reper social, prin care atrag atenția asupra faptului că speranța și iubirea sunt adevăratul fard al femeii. Fericirea se află în noi, iar fiecare femeie deține aceste resurse interioare prin care realitatea, indiferent de situație, poate fi trăită cu optimism”, a mărturisit lect. univ. dr. Andreea Niță, președintele ACCES Oltenia.

Andreea Niță: „Ne asumăm rolul de pictor de zâmbete, speranță și încredere”

Întreaga campanie a pornit de la ideea echilibrului psihic și a importanței încrederii în sine pe care femeile care suferă de această cumplită boală trebuie să le aibă în perioadele de vulnerabilitate pe care le traversează. Crezul de la care pornesc voluntarii ACCES Oltenia și pe baza căruia au fundamentat această frumoasă campanie constă în depășirea stereotipiilor sociale legate de frumusețe și impunerea unui nou standard estetic: frumusețea „imperfectă”. „Acest standard de frumusețe imperfectă, cum o numim noi, va contribui semnificativ la consolidarea încrederii în reușita depășirii sincopelor fiziologice. Obiectivul principal este acela de a acorda o atenție sporită femeilor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, asumându-ne rolul de pictor de zâmbete, speranță și încredere”, a subliniat Andreea Niță, care s-a aflat, de fiecare dată, în mijlocul frumoaselor doamne, încercând să le ofere măcar puțin din optimismul și încrederea în forțele proprii care o caracterizează.

Mai mulți oameni de bine și-au dat mâna

Fiind vorba de o campanie de suflet, mai mulți oameni de bine și-au dat mâna pentru a readuce zâmbetele pe chipurile greu încercate ale mamelor și soțiilor, iubitelor sau prietenelor care suferă de această nemiloasă boală. Campania Pictăm pe chip speranță se desfășoară, așadar, cu sprijinul Centrului de Oncologie Sfântul Nectarie, Salonului de înfrumusețare Care Beauty Salon, Auchan Craiovița, 5 TO GO Craiova și voluntarilor ACCES Oltenia. Ca în fiecare an, psihoterapeutul Gabriela Predu va oferi suportul moral de care au atâta nevoie femeile cărora le este dedicat acest deosebit eveniment. Ascultându-le povești de viață, marcate puternic de această boală, psihoterapeutul Gabriela Predu, o fire caldă și mângâietoare, va încerca, la rândul său, să le aline suferințele interioare și să le ajute să-și găsească forța interioară pentru a trece peste această încercare. Campania se va încheia pe data de 8 Martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, moment în care bucuria de a fi împreună și poveștile, emoțiile împărtășite vor prinde contur într-un cadru festiv.