UCRAINA. Protestatarii au preluat controlul asupra administraţiei prezidenţiale. Ianukovici a fugit

0
92

Protestatari ucraineni au anunţat sâmbătă dimineaţa că au preluat controlul asupra sediului administraţiei prezidenţiale de la Kiev. Președintele Viktor Ianukovici a fugit din țară, iar locul în care se află este necunoscut.

Protestatari ucraineni au anunţat sâmbătă dimineaţa că au preluat controlul asupra sediului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, porivit agenţiei Reuters. Potrivit BBC, poliţia antirevoltă care păzea sediul nu era prezentă la faţa locului. Protestatarii au anunţat că nu vor să intre în sediul preşedinţiei, ci doar să îl păzească, adaugă postul. De asemenea, protestatari sosesc la sediul Parlamentul, unii fiind aduşi cu vehicule militare. Preşedintele Viktor Ianukovici a părăsit Kievul, a declarat unul dintre reprezentanţii opoziţiei, Vitali Kliciko, în faţa deputaţilor, în Parlament, relatează AFP. “A părăsit capitala”, a declarat Vitali Kliciko.

Opoziţia a îndemnat sâmbătă la destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici şi la convocarea unor alegeri prezidenţiale anticipate până pe 25 mai, relatează AFP. “Cerem alegeri prezidenţiale anticipate până la 25 mai”, a declarat Vitali Kliciko, unul dintre liderii opoziţiei. “Parlamentul este necesar să adopte o rezoluţie prin care îi cere lui Ianukovici să demisioneze”, a adăugat el.