Arestat după ce a incendiat o maşină în Pieleşti

0
277

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Craiova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza mandatului emis ieri, pe numele său, de Judecătoria Craiova, pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Poliţiştii doljeni au stabilit că tânărul a turnat benzină pe un autoturism Volkswagen Passat şi i-a dat foc, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, se certase cu iubitul proprietarei maşinii.

Poliţiştii doljeni au anunţat că au fost sesizaţi, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 4.45, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de o femeie de 34 de ani, din Craiova, despre faptul că autoturismul său ce se afla parcat în faţa locuinţei personale, în comuna Pieleşti, a fost cuprins de flăcări. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, dar şi un echipaj de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, care au localizat şi stins incendiul. Pompierii au stabilit că a fost vorba despre o acţiune intenţionată, astfel că poliţiştii au demarat activităţile de cercetare în urma cărora s-a reuşit identificarea autorului distrugerii, respectiv Răzvan Udrescu, de 22 ani, din Craiova.

„Acesta a fost prins, iar în urma verificărilor efectuate şi a probatoriului administrat s-a stabilit că a săvârşit fapta folosind ca lichid inflamabil benzina. A fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de bărbatul de 22 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere şi, de asemenea, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj”, a declarat agent principal Mihaela Gîrd, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Ieri, tânărul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Craiova, instanţă care a admis propunerea procurorilor şi a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pentru Răzvan Udrescu: “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului UDRESCU ADRIAN – RĂZVAN pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.01.2018 până la data de 19.02.2018 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 21.01.2018”, se arată în hotărârea instanţei.

 Se pare că acesta se cunoştea cu iubitul proprietarei maşinii, însă s-a certat cu ea în urmă cu câteva săptămâni, iar de atunci se tot şicanau.