Craiovean încătuşat pentru că a vrut să mituiască doi poliţişti de la Filiaşi

0
151

Un craiovean de 31 de ani a ajuns în spatele gratiilor, în cursul zilei de sâmbătă, după ce a fost prins în flagrant încercând să mituiască doi poliţişti din Filiaşi cu 150 de lei. Craioveanul fusese prins circulând cu viteză excesivă şi nu voia să rămână fără permisul de conducere. Ieri după-amiază, judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că, un craiovean de 31 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, în cursul zilei de sâmbătă, pentru că a încercat să mituiască doi agenţi de la Poliţia Filiaşi. Mai exact, agentul şef adjunct de poliţie Balaci Alin şi agentul principal Tapalagă Ion, ambii de la Formaţiunea de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere a traficului auto în comuna Brădeşti, Dolj, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, au oprit un autoturism care se deplasa cu viteza de 119 km/h în localitate. Conducătorul autoturismului, Nicu Velcu, de 31 de ani, din Craiova a încercat să scape de răspundere şi a oferit celor doi poliţişti suma de 150 lei în încercarea de a-i convinge pe aceştia să nu îi reţină permisul de conducere şi să nu-l amendeze.

Agenţii de poliţie au refuzat mita oferită de conducătorul auto, au informat conducerea IPJ Dolj şi pe lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care au preluat cercetările, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, reuşindu-se prinderea în flagrant a lui Nicu Velcu, în timp ce încerca, din nou, să le dea şpagă celor doi agenţi de poliţie. A fost ridicat şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care, la final, a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Nicu Velcu, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj.

Ieri după-amiază, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile: “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Velcu Jenică Nicu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 ianuarie 2018 până la data de 19 februarie 2018 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 21 ianuarie 2018”, se arată în hotărârea instanţei.

Conform IPJ Dolj, cei doi agenţi de poliţie sunt absolvenţi ai Şcolii de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2009, respectiv 2012 şi au fost felicitaţi de conducerea Inspectoratului pentru conduită profesională şi etică exemplară de care au dat dovadă.