Industria jocurilor pe calculator caută specialişti la Craiova

2
213

Timp de două zile, Universitatea din Craiova a fost gazda unui simpozion destinat atragerii tinerilor în undustria de „gaming – software” (jocuri pe calculator). Este vorba despre un parteneriat între instituţia de învăţământ superior şi partenerii săi, unul de care ambele părţi se arată extrem de mulţumite.

„The fastest track to Game development” este denumirea unui simpozion, care s-a desfăşurat, timp de două zile, la Craiova, destinat iniţializării  tinerilor studenţi în industria, din ce în ce mai dezvoltată, a jocurilor pe calculator. Prima întâlnire a avut loc miercuri, 20 ianuarie, în Aula „C. Belea” a Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică , iar cea de a II-a la Departamentul de Informatică al Facultăţii de Ştiinţe, din cadrul Universităţii din Craiova. „Sunt convins că aceste întâlniri s-au constituit într-un succes. Avem o colaborare de durată cu Junior Archuevement Young Enterprise şi cu Ubisoft România. Cel mai important lucru este faptul că a crescut implementarea în Craiova a programelor mai multor firme din domeniu, cu recunoaştere internaţională. Este o dovadă în plus că avem tineri cu un nivel de pregătire academic ridicat, care pot face faţă cerinţelor. Această ondustrie a jocurilor este una în plină dezvoltare. Eu o consider o lume reală, de aceea avem mai multe programe omplementate, coordonator fiind domnul conf.univ.dr. Mirel Coşulschi.  Întâlnirile din aceste zile au ca scop principal cointeresarea studenţilor şi participarea lor deschisă la discuţii. Este nevoie şi de pasiune în această meserie şi am văzut că foarte mulţi tineri participă la seminarii”, a declarat conf.univ.dr.  Nicolae Constantinescu, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Craiova Pregătirea craiovenilor s-a dovedit ridicată, lucru recunoscut şi de doi dintre reprezentanţii partenerilor Universităţii din Craiova: „Este un program pe care îl derulăm cu cei de la Ubisoft, astfel încât srudenţii să dobândească ceea ce le este necesar într-o viitoare carieră. La Craiova, am găsit tineri foarte talentaţi şi cu aplecare spre nou” – Dorin Călin, senior manager JAYE; „Suntem de opt ani prezenţi la Craiova şi vă pot spune că peste 90% dintre angajaţii noştri sunt absolvenţi ai Universităţii de aici. Tinerii au dovedit că au înclinaţie  şi scopul nostru este să-i îndrumăm şi să le arătăm paşii care trebuie urmaţi pentru a arăta că „gamingul” poate deveni, dintr-o pasiune, un job, bine remunerat” –  Răzvan Tănasie, manager Ubisoft Craiova.

2 COMENTARII

  1. Interesant, dar inainte sa mai postati articole va rog sa le cititi inainte, pentru ca sunt multe greseli de scriere.

  2. Eu cred ca “srudentii” au fost foarte interesati de “undustria” si programele “omplementare” prezentate de cei de la Ubisoft si Junior “Archuevement”

Comments are closed.