Volei, Cupa CEV, sferturi de finală / SCMU Craiova încearcă să ia setul de onoare cu Trentino

0
138

Ecuaţia calificării în faza următoare a Cupei CEV a fost rezolvată încă din meciul din Sala Polivalentă de formaţia italiană Energy Diatec Trentino, care s-au impus cu 3-0 (la 25, 22 şi 19), însă echipa lui Dan Pascu îşi propune să scape onorabil din returul programat în seara aceasta, în Sala „Palo Trento”. „Sper să facem un joc bun, să ne apropiem de jocul adversarilor şi poate chiar să câştigăm un set, pe care l-am fi meritat în meciul de la Craiova” spune antrenorul Dan Pascu. Meciul este programat de la ora 20.30, (21.30, ora României).

Site-ul oficial al grupării care a câştigat de 3 ori în ultimul deceniu Liga Campionilor prefaţează partida din seara aceasta. „Craiova vine în premieră în Pala Trento sperând să-şi vândă scump pielea, aşa cum s-a întâmplat şi pentru mare parte din meciul tur, de acum 8 zile. Pentru a se califica, echipa condusă de Dan Pascu, care este şi selecţionerul României, are nevoie de o victorie în maxim patru seturi şi apoi de a-şi adjudeca setul de aur. Dacă nu va reuşi, formaţia din România se poate considera bucuroasă de parcursul reuşit, sferturile Cupei CEV fiind cea mai mare performanţă a echipei care a trecut în tururile anterioare de Partizan Belgrad şi pe Kecskemeti, iar anul trecut a fost eliminată de francezii de la Sete de Arago în turul al doilea” notează pagina oficială a grupării din „Cizmă”.

Va fi o partidă specială, cea cu numărul 300 la Trentino, pentru vedeta echipei gazdă, polonezul Matey Kaziysky, cel care a impresionat şi în meciul din Bănie. „Obiectivul este să obţinem calificarea şi dacă se poate cât mai rapid, dar va fi o greşeală dacă vom trata meciul superficial” a declarat antrenorul italienilor, bulgarul Radostin Stoytchev.

Deşi partida se joacă pentru faza sferturilor de finală, formatul competiţiei prevede în continuare un Challange Round, în care vor fi implicate şi echipe eliminate din Championa League, şi abia apoi semifinalele şi finala.