Junii români, trimişi să-i zdrobească pe albanezi

0
117

SCMU Craiova a câştigat la scor meciul din Balkan League cu Vllaznia Shkodra

Partida cu Vllaznia Shkodra n-a fost programată deloc prea devreme după meciul de campionat cu BC Mureş, fiindcă albanezii n-au pus deloc probleme trupei lui Mandic, un antrenament obişnuit fiind mai solicitant decât disputa din Balkan League. Suspansul n-a existat în Sala Polivalentă, diferenţa mărindu-se treptat, chiar dacă în repriza secundă SCMU Craiova a evoluat într-o formulă inedită. Panoul craiovean a avut mai multe probleme cu defecţiunea la secundar decât cu aruncările albanezilor, problema apărută în primul sfert fiind remediată însă rapid de organizatori. Oaspeţii au evitat să arunce de aproape, după câteva capace încasate şi totodată au încercat să prelungească fiecare atac până la limita celor 24 de secunde, sperând probabil să limiteze proporţiile scorului. Nici la recuperare nu au contat jucătorii ultimei clasate, spectatorii fiind surprinşi doar de diferenţa de 3 puncte la care alb-albaştrii au câştigat în tur. Bureau şi-a permis câteva faze spectacol, cu capace de efect şi slam-dunk-uri care n-au ţinut cont de opoziţia adversarilor, care nu apucau nici să faulteze. Dacă titularii şi-au permis să-i abordeze mai relaxat pe albanezi, ţinând cont de diferenţa netă de valoare, „leii tineri”, trimişi pe parchet după pauză, n-au avut milă de adversari, încercând să se remarce, iar diferenţa a crescut neverosimil. Repriza secundă a aparţinut aproape exclusiv românilor din lotul SCMU, formula folosită cu predilecţie conţinându-i, în ordinea poziţiilor ocupate, pe: Cătălin Petrişor, Andrei Damian, Marius Ciotlăuş, Cristian Corneanu şi Szabolcs Şanta. Aceştia s-au ridicat chiar peste aşteptări, declanşând frecvent aplauze în sală, unde alături de fanii români s-a aflat şi un grup de sârbi veniţi să-şi încurajeze compatrioţii care luptă pentru Craiova. Cristian Corneanu a transformat 4 din cele 7 aruncări din afara semicercului, iar Damian a zburdat printre jaloanele albaneze. Ciotlăuş n-a avut emoţii de lângă panou şi de la semidistanţă, în timp ce Şanta a cules aproape toate mingile, lângă ambele panouri, ajungând la 12 recuperări la final, care l-au făcut şi cel mai eficient jucător de pe teren. Ghinionistul a fost Petrişor, imprecis la finalizare, o singură aruncare din cele 12 fiind transformată de coordonatorul Craiovei. Singurul jucător trecut de Andjelko Mandic pe foaia de joc care nu a marcat a fost Dragoş Andrei.

Mandic: „A fost mai uşor decât mă aşteptam”

Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, Cristian Corneanu, a declarat la final: „A fost un meci relativ uşor. Antrenorul ne-a spus să nu ne panicăm, să ne vedem de jocul nostru, pentru că în primul rând trebuia să câştigăm. Nu mă aşteptam să joc atât de mult, dar mă bucur că mi s-a dat ocazia şi m-am descurcat cât am putut de bine”. Andjelko Mandic a recunoscut că meciul a fost unul extrem de facil şi de aceea a decis să le dea minute şi tinerilor din lot: „A fost un meci mai uşor decât m-am aşteptat, încă de la început ne-am distanţat şi ceilalţi jucători din lot au avut şansa să joace mai mult decât ne propusesem. Tinerii au jucat aproape întreaga repriză secundă şi au făcut-o foarte bine, îi felicit”.

SCMU Craiova a acumulat 10 puncte în clasament, rămânând tot pe locul 4. Şansa de a termina pe poziţia a treia este ca echipa kosovară Sigal Priştina să fi pierdut aseară pe teren propriu cu macedonenii de la Kozuv Gevgelija, iar în ultimul meci din grupa B, marţea viitoare, alb-albaştrii să treacă de muntenegrenii de la Mornar Bar. În acest caz, la egalitate de puncte cu Sigal, SCMU ar fi avantajată de diferenţa de coşaveraj în întâlnirile directe. În sferturile de finală, în funcţie de locul pe care va termina, Craiova va avea adversar una dintre echipele macedonene KB Peja sau KK Kumanovo sau pe bulgarii de la Rilski Sportist. Pentru echipa lui Andjelko Mandic urmează meciul din Liga Naţională, cu Gaz Metan Mediaş, programat sâmbătă, de la ora 19.

SCMU Craiova – Vllaznia Shkodra 86-45 (22-12, 18-11, 27-8, 19-14)

Sala Polivalentă, spectatori: 1.000.

SCMU Craiova: Micic (6), Boltic (3), Bureau (10), Bozovic (11), Şanta (8). Au intrat: Corneanu (12), Damian (11), Petrişor (3), Ciotlăuş (12), Marojevic (6), Bosnjak (4). Antrenor: Andjelko Mandic.

Vllaznia: Bekteshi (8), Berdica (12), Huti (2), Arra (6), Zef Ndoja (7). Au intrat: Faslija, Shabani (2), Taraboshi (4). Antrenor: Bledar Gjecaj.