Se premiază cele mai frumoase poveşti de dragoste scrise într-o limbă străină

0
86

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Editura „Aius” şi Facultatea de Litere a Universității din Craiova, vor organiza de Valentine’s Day un concurs de poveşti de iubire, scrise în limbi străine (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană). Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: clasele a IX-a – a XII-a și studenţi (licenţă şi master).

Dacă eşti pasionat de limbi străine şi consideri că povestea ta de dragoste, redactată într-una dintre limbile de circulaţie internaţională menţionate, merită să fie cunoscută, expediaz-o pe adresa Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova (strada „Traian Demetrescu” nr. 31) până la data de 10 februarie a.c. (data-limită a Poştei: 5 februarie a.c.).

Poveştile, care vor avea între 2000 şi 3000 de semne (caractere cu spaţii, Times New Roman 12, la 1,5 rânduri), nu vor purta semnătura autorului, ci un moto. Plicul cu povestea va conţine încă un plic închis, care, în loc de adresă va avea acelaşi motto, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, instituţia unde studiază, vârsta, adresa şi numărul de telefon.

Juriul, alcătuit din cadre didactice ale Facultăţii de Litere din Craiova, va ţine cont de originalitatea textului, de structura sa stilistică şi de corectitudinea gramaticală. Pentru fiecare limbă străină, la ambele secţiuni, se vor acorda Premiul I (100 de lei), Premiul al II-lea (70 de lei) și Premiul al III-lea (50 de lei). De asemenea, vor fi acordate şi premii constând în cărţi, oferite de Editura „Aius”. Toţi cei care decid să îşi scrie povestea vor primi diplome de participare.

Festivitatea de premiere va avea loc chiar de Valentine’s Day, pe data de 14 februarie, ora 16.00, la sediul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.