Arestat în lipsă pentru înşelăciuni, prins de poliţişti

0
90

Un bărbat de 42 de ani pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis mandat de arestare în lipsă pentru complicitate la înşelăciune a ajuns luni, în arestul IPJ Dolj. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut încă din decembrie 2013 mandat de arestare în lipsă pe numele bărbatului, care face parte din gruparea care se ocupa cu înşelăciuni prin metoda „Accidentul” la care s-a ajuns după arestarea studentei la Medicină Georgiana Badea. Judecătoria Craiova a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Romulus Ion Bircea pe 14 ianuarie, fiind dat în urmărire naţională.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, luni, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat, în municipiul Craiova, pe Romulus Ion Bircea, de 42 de ani, din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de  complicitate la înşelăciune. Mandatul pe numele său a fost emis în lipsă, pe 14 ianuarie a.c., deşi Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova ceruse acest lucru pe 17 decembrie 2013, când au fost arestaţi preventiv Gheorghe Bănucă şi Maria Logofătu, în aceeaşi cauză.

La momentul respectiv oamenii legii anunţau că, prin extinderea cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova în cauza privind arestarea preventivă a inculpaţilor Georgiana Badea, Ana Marian Costea, Mariana Paliev, Andrei  Miron şi Nicu Miron pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, s-a stabilit faptul că din grupul infracţional făceau parte şi Gheorghe Bănucă (38 de ani) şi soţia sa, Ileana Bănucă (34 de ani), ambii din comuna Orodel, şi Maria Logofătu (43 de ani), din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt, dar şi Romulus Ion Bircea. Poliţiştii doljeni continuă cercetările în acest caz.