Mihai Dionis Barbu, elev la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ a primit, pentru artă digitală, Diploma de Onoare a Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris

0
3946

Mihai Dionis Barbu este elev la celebrul Liceu de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova.

În vara acestui an, în iunie 2021, a primit, cu bucurie, Diploma de Onoare, pentru mai multe lucrări de artă digitală, din partea a Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris.

Academia Europeană de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris a fost fondată în anul 1973 de către doamna dr. Nicole Lemaire d’Agaggio.

Academia se bucură de asociere şi consultanţă mutuală cu UNESCO şi, de asemenea, are relaţii privilegiate cu foruri şi organisme internaţionale precum Consiliul Europei, Academia de Ştiinţe a OMS, Asociaţia Descartes etc.

Sediul oficial al Academiei este la Paris, 60 rue Monsieur Le Prince 75006, într-un imobil celebru unde a locuit şi Pascal, iar în apropiere – Cioran, marele nostru nihilist român.

Din Academie fac parte mari personalităţi internaţionale din câteva zeci de ţări.

Mihai Dionis Barbu a prezentat cinci lucrări de artă digitală. Între ele există şi acest splendid Ochi, pe care îl reproducem pentru frumuseţea sa metaforică.

Mihai Dionis Barbu este şi poet şi a publicat până în prezent trei volume de versuri (unul dintre ele bucurându-se de o splendidă traducere în limba franceză). Titlurile celor trei volume sunt următoarele: Poezii mentale cu inorogul zburînd în locul meu, Versuri goliteşi Cartea mea.

Partea biografică frumoasă consistă şi în faptul că tânărul elev este pasionat de cărţile lui Cioran (chiar intenţionând să publice un text inedit în română şi franceză). Şi, de asemenea, este mândru că străbunica sa paternă (Constanţa Trancă-Barbu) este rudă cu mama lui Marin Sorescu (Nicoliţa Trancă-Sorescu), amândouă fiind fiicele unui bătrân preot din Negoieştii Doljului. Este un motiv în plus, ca, fiind elev chiar la liceul ce poartă numele marelui scriitor Marin Sorescu, să scrie mult şi să picteze cu talent.

R. Victor