Comercianţii de carne, verificaţi de poliţişti

0
136

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, marţi dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii şi produselor din carne pe raza judeţului Dolj. În cadrul acestor activităţi, oamenii legii au controlat 16 societăţi comerciale, au verificat două mijloace de transport, dar şi 7 persoane fizice care efectuau activităţi comerciale în acest domeniu.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile legale. Valoarea sancţiunilor aplicate de oamenii legii a fost de 79.500 lei, în timp ce valoarea mărfurilor confiscate a fost de 2.800 lei. Astfel, în timpul controlului efectuat de poliţişti la punctul de lucru al unui agent economic din Piaţa Agroalimentară 1 Mai din Craiova, s-a constatat că reprezentanţii acestuia deţineau cantitatea de 20 kg de carne de vită pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii nr. 12/1990, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 20 kg de carne de vită, în valoare de 300 lei, pentru care comerciantul nu a prezentat documente de provenienţă, după cum a precizat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.