Consilierii municipali au votat regulamentul chioşcurilor

1
412

După ce a fost supus unei dezbateri publice, regulamentul privind amplasarea chioşcurilor, tonetelor şi teraselor în Craiova a fost supus, în şedinţa de joi, şi votului consilierilor municipali. Aleşii locali au aprobat iniţiativa cu majoritate de voturi, primarul Lia Olguţa Vasilescu dând asigurări că persoanele care îşi vor reface chioşcurile vor primi o prelungire cu 10 ani a autorizaţiei de construcţie.

Înainte să se treacă la vot, consilierul PDL, Marian Vasile, a întrebat autorităţile locale ce se va întâmpla cu persoanele care au chioşcuri deja pe domeniul public. Democrat-liberalul a pus problema că unora dintre patroni le-au fost prelungite contractele, în timp ce alţii, deşi se aflau în legalitate, au fost informaţi că trebuie să-şi demoleze construcţiile. Consilierul municipal a dat ca exemplu chioşcurile care se află în apropierea Poliţiei, de pe strada „Amaradia”, despre care acesta ar fi aflat că ar urma să fie desfiinţate deşi deţinătorii lor spun că şi-au plătit toate taxele şi au contracte încă în vigoare.

Chioşcurile din Piaţa Craioviţa, primele pe lista neagră

Primarul Lia Olguţa Vasilescu le-a spus consilierilor că sunt anumite zone din oraş care sunt aglomerate şi în care chioşcurile nu vor mai putea să fie menţinute. Alături de chioşcurile de pe strada „Amaradia”, edilul a nominalizat şi pe cele din zona Pieţei din Craioviţa Nouă, care, la fel, este înţesată de construcţii provizorii. „Unele dintre chioşcuri sunt puse în buza pieţelor, blochează accesul autoturismelor şi al cetăţenilor. Şi aici avem exemplul din Craioviţa, unde îţi este complicat să treci cu două plase în mână ca să ajungi până în piaţă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primăria Craiova va identifica amplasamentele

Potrivit primarului, municipalitatea este cea care decide unde se amplasează un chioşc sau o zonă de chioşcuri. „Până acum se făcea în modul următor: ochea cineva un teren, venea şi făcea cerere, i se aproba şi îşi spunea chioşcul acolo, după care nu mai plătea nimic şi nimeni nu îl mai deranja. Noi am zis să nu mai fie situaţii de acest gen”. Pe de altă parte, primarul a ţinut să îi asigure pe consilieri că nu are nici un interes personal în această privinţă. „Nu am făcut rabat pentru nimeni, nu am nici un chioşc, nimeni din familia mea nu are şi nici nu vrea să-şi facă, deci nu este nimic care să se poată imputa sau să ne gândim la alte chestii. Personal nu am nici un interes aici”, a spus Olguţa Vasilescu.

Cum se prelungesc autorizaţiile cu 10 ani

Primarul Craiovei i-a asigurat, din nou, pe consilieri că celor care au fost buni plătitori la bugetul local, în sensul că şi-au plătit la timp taxele şi impozitele, să le fie prelungite contractele până la data de 1 iunie, când au termen să îşi schimbe faţadele, aşa cum s-a prevăzut în regulament. „Dacă aceste persoane fac investiţii, atunci automat se prelungeşte pe 10 ani ca ei să poată să îşi recupereze investiţia respectivă. Pentru tonete, le-am lăsat pe acord, şi nu pe licitaţie, pentru că ştiţi şi dumneavoastră că o tonetă e pusă şi pentru o lună, cum e cea pentru îngheţată, şi atunci procedura se complică”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.