Succes dramatic pe Bega pentru alb-albaştri

0
60

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova s-au impus în ultimele secunde, cu 74-73, în deplasare cu SCM BC Timişoara, şi ocupă locul 3 în Liga Naţională

Rezultate neaşteptat de bune pentru echipa de baschet a Craiovei, care are 5 victorii în cele 6 meciuri disputate până acum în Liga Naţională. Luni seara, elevii lui Aco Todorov au obţinut o victorie in extremis pe Bega, împotriva unei echipe cu probleme financiare, SCM BC Timişoara, dar care a luptat până la ultima fază, când, de altfel, a şi acuzat un fault nedictat la pătrunderea lui Vukosavljevic, stopat de Boone. Cu 4 secunde înainte de final, Craiova a intrat în avantaj, prin cele două libere transformate de Mo Curry, decisive în cele din urmă pentru succesul alb-albaştrilor, scor 74-73, pe sferturi: 13-14, 22-21, 16-15, 23-23. N-a fost o evoluţie tocmai bună a acestora, dar, aşa cum remarca la final şi antrenorul Todorov, este importantă victoria tocmai în condiţiile unui joc mai puţin bun. Au jucat pentru SCMU Craiova: Curry 21 de puncte, Gajovic 14, Boone 12, Mijajlovic 10, Troupe 6, Radukic 6, Ionescu 3, Berceanu 2, Berculescu.

Antrenorul Todorov, care îşi propunea la startul sezonului 7 victorii pentru intrarea în Top 6, se află la două succese de realizarea obiectivului. „Sunt bucuros pentru victorie, fiindcă nu multe echipe vor câştiga aici. Suntem aproape de îndeplinirea obiectivului cu acest succes. Nu am jucat un baschet de calitate, poate chiar a fost cel mai slab meci al nostru după cel de la Cluj, dar e importantă victoria. Echipa a arătat caracter şi a câştigat şi atunci când nu a jucat bine. Am învins o echipă cu jucători buni, care merita şi ea victoria, fiindcă s-a jucat de la egal la egal. Este bine că am câştigat, am arătat caracter şi e mai bună o victorie urâtă decât un eşec frumos” a spus la final Todorov. Tehnicianul gazdelor, Miodrag Perisic, a acuzat arbitrajul: „Am trecut printr-o perioadă foarte grea în ultimele 10-15 zile, dar chiar și așa am încercat să rămânem concentrați și ne-a reușit în proporție foarte mare, dar nu am reușit a treia victorie consecutivă. Despre meci: cert este că nu avem statutul altor echipe și nici nu cerem să avem un statut special, dar au fost multe faze cu semne de întrebare. E vorba despre cele din ultimul minut, dar și despre aceea când nu ni s-a validat un coș de două puncte, când mingea era în coborâre, iar apoi Craiova a marcat o triță pe contratac. În loc să ne distanțăm noi la șase puncte, s-au apropiat adversarii la unul singur”. SCMU Craiova este pe locul 3 la întreruperea campionatului, iar următorul meci va fi pe 3 decembrie, de la ora 19.45, în deplasare, cu Steaua, echipă pe care alb-albaştrii o vor întâlni şi pe 12 decembrie, în Sala Polivalentă din Bănie, în restanţa din prima etapă. Între cele două partide, Craiovca primeşte vizita lui Dinamo. Practic, dacă ar câştiga restanţa cu Steaua, în acest moment SCMU Craiova ar fi liderul Ligii Naţionale, la jumătatea primei părţi a sezonului.