Campania „Zor pentru Speranță” va continua…

0
447

Luni, 26 noiembrie, ora 9.30, Asociația pentru Educație Creativă și Cercetare Directă și Societatea Națională de Medicină Generală – Filiala Dolj organizează cursul „Rolul medicului de familie în prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului de sân la femeie”. Acesta se va desfășura în sala de conferință „Constantin Brâncuși” a Hotelului Ramada Plaza Craiova.

Cursul este autorizat de către Colegiul Medicilor din România, participanții urmând să primească 6 credite EMC (educație medicală continuă). Cursul va contribui la îmbunătățirea abilităților medicilor de familie de prevenire și diagnosticare prezumtivă a cancerului de sân, cu prezentarea unor noțiuni avansate de chirurgie, radiologie, anatomie patologică și oncologie – în raport cu evoluția cancerului de sân.  „Sunt invitați să se înscrie la acest curs medici, cu specialitatea medicină de familie – în principal. Cursul poate fi audiat, totodată, și de cei interesați să afle mai multe despre prevenirea, diagnosticarea și tratarea cancerului de sân.  Participarea la curs este gratuită. Medicii de familie care se vor înscrie și vor participa la acest curs vor primi o diplomă oficială, recunoscută de Colegiul Medicilor din România, ce le va aduce 6 credite EMC”, a subliniat lect.univ.dr Constantin Crăiţoiu, Facultatea de Ştiinţe Sociale, Universitatea din Craiova.

„Zor pentru Speranță

Cursul este organizat în cadrul campaniei „Zor pentru Speranță”, al cărei scop este prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului de sân, inițiată de către Eugen Georgescu, medic primar chirurgie generală.  Prelegerile vor fi susținute de către cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Universitatea din Craiova și medici specialiști de la Spitalul Clinic de Urgență Craiova. Partea a doua a zilei de 26 noiembrie 2018 va fi dedicată atelierelor de lucru cu medicii de familie, scopul principal fiind acela de a pune la punct, în detaliu, metodologia campaniei „Zor pentru Speranță” în privința traseului pacientelor cu factori de risc sau diagnosticate cu cancer de sân.

 

Prelegerile și atelierele vor fi susținute de:  lect.univ.dr Constantin Crăițoiu, prodecan Facultatea de Științe Sociale, Universitatea din Craiova, director executiv Asociația pentru Educație Creativă și Cercetare Directă; şef.lucr.dr Carmen-Adriana Dogaru, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, președinte Societatea Națională de Medicină Generală – Filiala Dolj; Claudia Valentina Georgescu, medic primar anatomie patologică Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova;
şef.lucr.dr Eugen Georgescu, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, medic primar chirurgie generală și manager general Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova;  Mirela Ghiluși, medic primar anatomie patologică Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Luana Lascu, asist. univ. dr. la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, medic primar radiologie și imagistică medicală Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; şef.lucr.dr Michael Schenker, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, medic primar oncologie medicală Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, manager Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova; asist.univ.dr Ovidiu Sîrbu, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, medic primar obstetrică-ginecologie Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.