Începe procesul inginerului de la Compania de Apă Oltenia prins cu o şpagă de 1000 de euro

0
223

Magistraţii Tribunalului Dolj au hotărât să înceapă judecarea lui George Ştefan Moţăţeanu, inginerul Companiei de Apă Oltenia prins în flagrant cu 1.000 de euro şpagă pe care o ceruse administratorului unei societăţi pentru a-i elibera un aviz. Instanţa a respins, joi, toate excepţiile ridicate de inculpat cu privire la rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj prin care a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Moţăţeanu poate contesta hotărârea judecătorilor de la Tribunal şi rămâne sub control judiciar.

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, joi, 19 noiembrie a.c. toate excepţiile şi cererile formulate de George Ştefan Moţăţeanu, angajatul Companiei de Apă Oltenia prins cu 1.000 de euro şpagă. Instanţa a constatat legalitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj prin care Moţăţeanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi a menţinut măsura controlului judiciar faţă de acesta: „Respinge excepţiile şi cererile formulate inculpatul Moţăţeanu George Ştefan. Constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub nr.539/P/2015, privind pe inculpatul Moţăţeanu George Ştefan, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Dispune începerea judecăţii cauzei referitoare la inculpatul Moţăţeanu George Ştefan. Pronunţată în camera de consiliu, azi 19.11.2015. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Moţăţeanu George Ştefan”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Inculpatul poate contesta hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în a doua jumătate a lunii februarie 2015, George Moţăţeanu, inginer în cadrul Companiei de Apă Oltenia Craiova, i-a pretins denunţătorului Bălan Mihai, administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, suma de 1.000 euro pentru avizarea favorabilă a fişei tehnice necesare emiterii autorizaţiei de construire privind edificarea unor construcţii cu destinaţie comercială (două chioşcuri), pe un teren folosit de denunţător în baza unui contract de comodat, situat în Craiova. Administratorul nu i-a dat banii la momentul respectiv, însă nici n-a reuşit să obţină avizele şi, întrucât începuse să intre în criză de timp, în luna iunie l-a denunţat pe Moţăţeanu. Pe 18 iunie s-a constituit dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi cu suportul de specialitate al SRI Dolj au stabilit că cele povestite de denunţător se confirmă, astfel că a fost pus la cale flagrantul. Joi, 23 iulie a.c., denunţătorul şi inginerul Companiei de Apă Oltenia s-au întâlnit la un local din centrul municipiului Craiova şi, după ce aşteptase degeaba luni de zile, Moţăţeanu s-a arătat dispus să-i remită denunţătorului avizul favorabil din partea C.A.O. Craiova, chiar din seara zilei de 23.07.2015, fiind motivat de perspectiva primirii sumei de 1.000 euro solicitată anterior. După ce a încasat şpaga, George Ştefan Moţăţeanu a fost „săltat” şi dus la sediul Parchetului pentru audieri, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv. A fost eliberat sub control judiciar pe 16 septembrie a.c.