Doi sirieni ascunşi sub remorca unui camion, descoperiţi la PTF Calafat

0
39

migrantPoliţiştii de frontieră de la PTF Calafat au depistat, joi dimineaţa, ascunşi sub un camion încărcat cu ţevi metalice, mai exact în lada de scule a vehiculului, doi cetăţeni sirieni care intenţionau astfel să intre fraudulos în România. Cei doi au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei pentru dispunerea măsurilor legale.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră (STPF) Dolj, joi, 20 octombrie a.c., în jurul orei 3.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul turc Onder G., în vârstă de 54 de ani, la volanul unui automarfar încărcat cu ţevi metalice din Turcia având ca destinaţie Germania. Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat o verificare amănunţită a automarfarului, ocazie cu care au descoperit, ascunse în lada de scule de sub remorca acestuia, două persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste de 25, respectiv 28 de ani.migrant 1

Aceştia au declarat că s-au ascuns în locul „special” amenajat, într-o parcare din Sofia, cu intenţia de a ajunge în Germania. “Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, şoferul, mijlocul de transport şi cei doi migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, subcomisar Dănuţ Rudăreanu.