O nouă medalie de argint, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, pentru Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”

1
88

Încă o performanţă pentru învăţământul preuniversitar craiovean. Absolventul al Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” Mihai Popa a obţinut Medalia de Argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în intervalul 13-18 octombrie, în Croaţia (Primosten).

Acesta nu este singurul premiu obţinut de România. Lotul de informatică a reuşit să obţină o medalie de aur şi două medalii de bronz. Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, în timp ce  medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti).

Mihai Popa, admis la Imperial College din Londra

Trei din cei patru elevi ai lotului deplasat în Croaţia au reuşit, în 2013, şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Andrei Heidelbacher – medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, Mihai Popa – medalii de bronz la Olimpiada Internaţională şi Olimpiada Balcanică de Informatică şi Silviu-Emil Popescu – medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică. La ediţia a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Absolvent al Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, Mihai Popa, a fost admis la Imperial College din Londra.

1 COMENTARIU

  1. Cinste elevului? Absolventului sau cetăţeanului, Alina. Totuşi e corect să spunem ca acesta a fost pregătit intens de profesori ai lotului olimpic, sub coordonarea MEN. IN ECUATIA ASTA MERITUL ESTE SI AL LUI BUZESTI, DAR SI A VECINILOR DE PE SCARA BLOCULUI CARE NU L-AU DERANJAT DE LA STUDIU.

Comments are closed.