Congres al revoluţionarilor, la Bucureşti

0
184

La sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti a avut loc Congresul Extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR) din 1989. Participanţii au lansat şi o Proclamaţie pentru România, adresată, în principal, autorităţilor Statului Român, şi şi-au ales conducerea, în mare parte, la Braşov având loc, joi, 23 septembrie, o altă întrunire, prin care se vor completa funcţiile de conducere ale BNR – 1989, precum şi propunerile de modificare a statutului BNR.

În ziua de 18 septembrie, la Bucureşti s-au desfăşurat lucrările Congresului Extraordinar al BNR – 1989 . În urmă cu 32 de ani, lumea a ieşit în stradă şi a dat jos Regimul comunist. Preţul plătit a fost imens: peste 1.100 de morţi, sute de răniţi. Astfel , reprezentanţii celor care au luptat în acele zile fierbinţi s-au întrunit, la Bucureşti, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se află România, lansând şi o Proclamaţie către ţară. Redăm pasaje din conţinutul acesteia: “Începând din 2010, forţele distructive ale Statului de Drept au pus la cale o întreagă maşinărie, care a asigurat distrugerea Mişcării Revoluţionare din România, singurul segment al Societăţii Civile capabil să “amendeze”, cu putere simbolică şi legitimă, stoparea derapajelor societăţii, încă ancorată în metehnele vechiului sistem”; “BNR 1989 cere soluţionarea urgentă a Dosarului Revoluţiei, cu impunerea principiului conform căruia “Revoluţia nu poate fi obiect al cercetării penale şi nu poate fi supusă judecăţii instanţelor de judecată”. Argumentul suprem al actului istoric, Revoluţia din Decembrie 1989 este schimbarea sistemului şi a orânduirii sociale”, etc. Proclamaţia a fost înaintată Preşedintelui României, Senatului României, Camerei Deputaţilor, Prim – ministrului României, preşedinţilor partidelor parlamentare, preşedinţilor partidelor reprezentate în Parlamentul European.

Au fost alegeri

Congresul a avut, pe ordinea de zi, şi alegerea conducătorilor . “S-au ales preşedinţii structurilor centrale şi zonale. Astfel, ca preşedinte a fost votat Dorin Lazăr Maior, iar ca prim – vicepreşedinte Ştefan Prală. De asemenea, au fost aleşi preşedinţii pe zone. Joi, 23 septembrie, la Braşov va avea loc Consiliul Naţional al BNR 1989, unde se vor alege vicepreşedinţii la nivel naţional şi se vor face propuneri pentru modificarea statului şi a Departamentelor lucrative”, a precizat Marian Trandafirescu, ales ca preşedinte al Filialei Oltenia a BNR 1989.