Minor din Severin cercetat în mai multe cauze penale prins de poliţiştii doljeni

0
124

Un minor de 17 ani, fugit din Centrul de minori „Sf. Nicodim” Dr. Tr. Severin, a fost prins în Gara Craiova, după ce furase o maşină, circulase cu ea şi o abandonase. Suspectat de comiterea mai multor furturi, minorul a fost preluat de poliţiştii din Mehedinţi pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit IPJ Dolj, în noaptea de 18/19 august, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au fost sesizaţi de Cristian M., din Calafat cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul pe care îl lăsase cu cheile în contact parcat la locuinţa tatălui său, din comuna Maglavit. Au fost alertaţi poliţiştii de la secţiile rurale învecinate, iar la scurt timp autoturismul în cauză a fost reperat în localitatea Poiana Mare, unde poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul acestuia şi-a continuat deplasarea în direcţia localităţii Rastul Vechi.

S-a trecut la urmărirea autoturismului, situaţie în care şoferul l-a abandonat la ieşirea din localitatea Rastul Vechi, pe D.J. 55 A, reuşind să fugă prin culturile agricole, profitând şi de întuneric. Prin extinderea cercetărilor şi informarea tuturor echipajelor de poliţie din judeţ, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul S.R.P.T. Craiova, suspectul a fost identificat şi prins în Gara Craiova. Este vorba despre un minor în vârstă de 17 ani, Ş.G., din municipiul Dr. Tr. Severin, judeţul Mehedinţi, care era pus în urmărire naţională de poliţiştii din Mehedinţi întrucât a plecat voluntar din Centrul de minori „Sf. Nicodim” Dr. Tr. Severin. De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că miercuri, acesta a escaladat balconul părţii vătămate Victoria C., din municipiul Craiova, cu intenţia de a pătrunde în locuinţă pentru a sustrage bunuri, însă a fugit când a fost surprins de femeie.

Din verificările efectuate de poliţiştii doljeni în colaborare cu poliţişti de investigaţii criminale din Mehedinţi, anchetatorii au stabilit că Ş.G. este bănuit de comiterea mai multor furturi, atât din auto, cât şi din locuinţe, în mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi. „După audierile efectuate de poliţiştii doljeni în cauzele privind furtul calificat, conducerea fără permis şi tentativa la furt, minorul a fost preluat de poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi – Poliţia oraşului Vânju Mare, pentru continuarea cercetărilor privind faptele comise pe teritoriul lor de competenţă”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.