Încă 30 de zile de arest preventiv pentru inginerul CAO prins cu şpagă

0
134

Magistraţii Tribunalului Dolj au prelungit cu 30 de zile măsura arestării preventive faţă de George Ştefan Moţăţeanu, inginerul Companiei de Apă Oltenia prins în flagrant cu 1.000 de euro, şpagă pe care o ceruse administratorului unei societăţi pentru a-i elibera un aviz. Măsura a rămas definitivă ieri, când Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia inculpatului.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, marţi, propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive luată faţă de inginerul George Ştefan Moţăţeanu după ce a fost prins cu şpagă: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj privind prelungirea măsurii arestării preventive. În baza art. 236 Cpp Dispune prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Moţăţeanu George Ştefan, pe o durată de 30 zile, cu începere de la 23.08.2015 până la 21.09.2015 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu de la 18.08.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj. Inculpatul a contestat hotărârea instanţei, însă ieri după-amiază Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia, hotărârea rămânând definitivă.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în a doua jumătate a lunii februarie 2015, George Moţăţeanu, inginer în cadrul Companiei de Apă Oltenia Craiova, i-a pretins denunţătorului B. M. M., administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, suma de 1.000 euro pentru avizarea favorabilă a fişei tehnice necesare emiterii autorizaţiei de construcţie privind edificarea unor construcţii cu destinaţie comercială (două chioşcuri), pe un teren folosit de denunţător în baza unui contract de comodat, situat în Craiova. Administratorul nu i-a dat banii la momentul respectiv, însă nici n-a reuşit să obţină avizele şi, întrucât începuse să intre în criză de timp, în luna iunie l-a denunţat pe Moţăţeanu.

Pe 18 iunie s-a constituit dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi cu suportul de specialitate al SRI Dolj au stabilit că cele povestite de denunţător se confirmă, astfel că a fost pus la cale flagrantul. Joi, 23 iulie a.c., denunţătorul şi inginerul Companiei de Apă Oltenia s-au întâlnit la un local din centrul municipiului Craiova şi, după ce aşteptase degeaba luni de zile, Moţăţeanu s-a arătat dispus să-i remită denunţătorului avizul favorabil din partea C.A.O. Craiova, chiar din seara zilei de 23 iulie, fiind motivat de perspectiva primirii sumei de 1.000 euro solicitată anterior. După ce a încasat şpaga, George Ştefan Moţăţeanu a fost „săltat” şi dus la sediul Parchetului pentru audieri, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv.