Acţiunea Blocada 2015: Peste 850 de amenzi aplicate într-o săptămână

0
122

Poliţiştii au continuat seria activităţilor desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune Blocada 2015, iar în săptămâna 13-19 august au constatat 55 de fapte de natură penală, precum şi peste 850 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 215.000 lei. În plus, oamenii legii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 48 de permise de conducere, 14 dintre acestea pentru consum de băuturi alcoolice.

Măsurile şi activităţile specifice desfăşurate de poliţiştii doljeni pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi asigurarea unui climat optim de convieţuire socială au continuat şi în săptămâna precedentă, pe raza judeţului Dolj, în cadrul Planului de Acţiune Blocada 2015. Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în perioada 13-19 august 2015 poliţiştii doljeni au fost prezenţi la datorie, organizând ample acţiuni pentru prevenirea infracţionalităţii şi pregătirea antivictimală a cetăţenilor. În această săptămână, în cadrul acţiunilor organizate au fost angrenaţi peste 450 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, poliţie transporturi şi serviciului de arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii doljeni au constatat, în urma acţiunilor şi controalelor, 55 fapte de natură penală, precum şi peste 850 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 215.000 lei. Mai mult, oamenii legii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 48 de permise de conducere, 14 dintre acestea pentru consum de băuturi alcoolice la volan, iar 13 certificate de înmatriculare au fost retrase. Totodată, poliţiştii doljeni au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de aproape 1.000 lei.

Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, pe 18 august a.c., în jurul orei 23.15, poliţiştii din Dăbuleni, în timp ce patrulau pe D.N. 54A, în comuna Călăraşi, l-au depistat în trafic pe Florin C., de 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat în circulaţie şi cu număr fals de înmatriculare. De asemenea, doljeanul nu poseda permis de conducere şi avea o îmbibaţie alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Poliţiştii au întocmit pe numele doljeanului un dosar penal pentru săvârşirea a patru infracţiuni la regimul circulaţiei, respectiv conducerea unui vehicul neînregistrat în circulaţie, cu număr fals de înregistrare, conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.