Fiul Vetei Păsculescu, eliberat provizoriu

0
314
Alin Ovidiu Păsculescu

Alin Ovidiu Păsculescu, fiul Vetei Păsculescu, fost director la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Dolj şi candidat la un loc în Parlament din partea ARD Dolj, a fost eliberat. Tânărul, cercetat alături de alte trei persoane într-un dosar de skimming și deținere de droguri de risc, a părăsit, luni seara, arestul IPJ Dolj, după ce Curtea de Apel Craiova a respins recursul procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împotriva deciziei Tribunalului Dolj de eliberare provizorie pe cauțiune a lui Păsculescu. Ceilalți inculpați sunt în continuare în spatele gratiilor.

Miercurea trecută, pe 14 august, judecătorii Tribunalului Dolj au admis cererea de eliberare provizorie pe cauțiune formulată de Alin Ovidiu Păsculescu. Procurorii DIICOT – Serviciul teritorial Craiova au declarat recurs, care a fost respins, luni după-amiază de magistrații Curții de Apel Craiova. În aceste condiții, luni seară, tânărul a fost pus în libertate, părăsind arestul IPJ Dolj. Pe perioada eliberării provizorii, Păsculescu trebuie să se supună următoarelor obligaţii instituite de instanță: să nu depăşească limita teritorială a municipiului Craiova decât în condiţiile stabilite de instanţă; să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia municipiului Craiova, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, învinuiţi şi martori şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect.

Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT Craiova, cu sprijinul ofiţerilor SIPI Dolj şi al „mascaţilor” de la IPJ Dolj, au făcut, pe 11 iulie, seara, şapte percheziţii domiciliare – cinci în Craiova şi câte una în Călăraşi şi Dăbuleni –, fiind găsite trei dispozitive tip „gură de bancomat”, componente electronice pentru copierea datelor de la ATM-uri bancare şi instrumente necesare confecţionării acestora, carduri bancare, aproximativ 150 grame de canabis şi 10 plante în diferite stadii de vegetaţie (cultură in door). O zi mai târziu, patru tineri au fost arestați preventiv pe 29 de zile în acest dosar, respectiv Mihai Cristian Popa (29 de ani), din Craiova, Daniel Valentin Popa (30 de ani), din Dăbuleni, Adrian Gaie (28 de ani) și Alin Ovidiu Păsculescu (26 de ani), din Craiova, inspector asistent la DJST Dolj, fiul Vetei Păsculescu.