BCR şi BERD contribuie la extinderea parcurilor logistice ale Capitalei

0
344

euroBanca Comercială Română (BCR) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) îşi unesc forţele pentru finanţarea extinderii parcului logistic CTPark Bucharest West, situat la 20 de kilometri de Capitală. Finanţatorii au aprobat o  facilitate de credit în valoare de 75,8 milioane de euro, în care BCR participa cu  39,1 milioane de euro şi BERD cu  36,7 milioane de euro. În această finanţare, BCR are calitatea de Aranjor Principal, Agent de Documentaţie şi Agent de Facilitate şi Garanţii.

Cu o suprafaţă închiriabilă planificată de 600.000 de metri patrati, CTPark Bucharest West este proiectat să devină cel mai mare parc logistic din România, urmând ca la finalizarea construcţiei celor două clădiri, care fac obiectul acestei finanţări, să ajungă la peste 244.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă. Parcul de aproximativ 100 de hectare este operat de reprezentanţa românească a dezvoltatorului ceh CTP, care deţine si administreaza cel mai mare portofoliu de parcuri de afaceri premium din Europa Centrală si din Romania. CTP administreaza o suprafaţă închiriabilă de peste 3,9 milioane de metri pătraţi de proprietăţi de clasă A, în peste 60 de locaţii strategice.

Cele două clădiri vor sprijini CTP să răspundă cererii tot mai mari de spaţiu de depozitare, atât pentru clienţii existenţi, precum şi pentru noii clienţi de pe pieţele din România. Depozitele vor fi certificate  drept construcţii “verzi”, după unul dintre standardele internaţionale de evaluare, cum ar fi Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sau BRE Environmental Assessment Method (BREEAM).

“Credem în strategia CTP de a dezvolta parcuri logistice de înaltă tehnologie pentru companiile internaţionale şi naţionale, care fac investiţii-cheie în Europa Centrală şi România. În mod special, considerăm că putem sprijini avantajul competitiv al României în regiune prin finanţarea proiectelor strategice în infrastructura logistică. Suntem recunoscători CTP pentru că ne-a oferit oportunitatea de a fi partener financiar în acest proiect”, a declarat Sergiu Manea, Preşedintele BCR.