Lavinia Craioveanu a fost desemnată preşedintele ATOP

0
136

ATOPPreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a condus, ieri, şedinţa de constituire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), în cadrul căreia a fost ales preşedintele acestei structuri, funcţie în care a fost desemnată Lavinia Craioveanu, consilier judeţean şi inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Tot cu acest prilej, au fost stabilite componenţa şi conducerea celor trei comisii ale ATOP. 

Şeful administraţiei doljene a precizat în deschiderea şedinţei că Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este o instituţie etalon, dar care ar trebui să fie mult mai vizibilă pentru locuitorii judeţului. „Încă mai sunt persoane care nu ştiu despre existenţa acestei structuri, despre aspectele importante pe care le dezbateţi sau despre activitatea pe care o depuneţi în cadrul autorităţii. Îmi doresc să continuaţi lucrurile bune pe care le-aţi realizat în mandatele precedente ale ATOP şi să duceţi mai departe tradiţia pe care aţi iniţiat-o, respectiv de a organiza şedinţe ale autorităţii şi în alte localităţi din judeţ“, a declarat, în cadrul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.ATOP 1

O nouă componenţă…

Alături de Ion Prioteasa, la şedinţa de constituire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, desfăşurată în sala de şedinţe a consiliului judeţean, a participat şi vicepreşedintele Alina Elena Tănăsescu. Din noua componenţă a ATOP fac parte şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisarul şef Constantin Nicolescu, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, generalul de brigadă Constantin Florea, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, colonelul Constantin Florea, subprefectul Simona Moise, directorul Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, Octavian Mateescu, reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisarul şef Marcel Barbu, reprezentanţii comunităţii – rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, jurnalistul Mircea Canţăr şi liderul sindical Victor Peţa, precum şi consilierii judeţeni Lavinia Craioveanu, Oana Bică, Clara Voicu, Marian Viorel Marin, Dorel Luică şi Nicolae Giugea.