A încetat din viaţă Constantin “Titi” Deliu

0
483

Jucător, antrenor şi conducător al Ştiinţei, Deliu a fost “principal” la câştigarea primei Cupe a României, în 1977

deliu AA încetat din viaţă, la vârsta de 77 de ani, Constantin „Titi” Deliu, un personaj important din istoria Universităţii Craiova. Născut în Corabia, Deliu a evoluat ca fundaş stânga în echipa Ştiinţei care reuşea prima promovare în Divizia A, în 1964. Ca antrenor, a obţinut două titluri de campion cu echipa de tineret a Craiovei. În 1974, avea să contribuie şi la primul titlu de campioană al formaţiei de seniori a Universităţii, din postura de secund al lui  Constantin Cernăianu, şi el trecut în nefiinţă, anul trecut.

Ca antrenor principal, Titi Deliu a fost pe bancă la prima Cupă a României din istoria clubului, în 1977. În acel sezon, echipa a fost antrenată de Titi Teaşcă, acesta plecând cu scandal chiar înaintea finalei cu Steaua, de pe „Republicii”, adjudecată de alb-albaştri cu 2-1. Deliu a rămas principal pentru finală şi pentru prima parte a sezonului următor, până când a revenit în postura de secund, după sosirea lui Ilie Oană ca principal. În 1985, a fost ales vicepreşedinte al secţiei de fotbal a clubului CS Universitatea Craiova. În 2005, Titi Deliu a primit titlul de cetăţean de onoare al Craiovei.

„Regret dispariţia lui nea Titi. Pentru Universitatea a fost unul dintre pilonii de bază, ca jucător, antrenor şi conducător. La primul meci în divizia A al Universităţii Craiova a fost căpitanul echipei. Când am fost adus la club, era antrenor la tineret-speranţe. Sub bagheta lui am câştigat două titluri naţionale la tineret-speranţe. Pentru mine a fost ca un tată“ a spus Gheorghiţă Geolgău.