18 artişti din 11 ţări, într-un inedit proiect la Craiova şi în satul Dâlga

0
152

DrawingDialogue-poster18 artişti renumiţi şi iscusiţi din 11 ţări sunt implicaţi într-un amplu proiect de artă vizuală, intitulat „Drawing Dialogue” şi iniţiat de artiştii Valentin şi Gabriela Boiangiu – ambii craioveni, şcoliţi în Marea Britanie şi apreciaţi în arta contemporană. Rezultatele acestuia vor fi făcute cunoscute publicului în cadrul a trei evenimente, toate urmând să se desfăşoare la sfârşitul acestei luni în Craiova şi în satul Dâlga din comuna doljeană Calopăr.

Potrivit organizatorilor, primul eveniment «constă în expunerea multor desene executate în mod inedit de câteva perechi de artişti,  necunoscuţi unul altuia, care s-au contaminat reciproc de la distanţă, cum au ştiut ei mai bine. Setul colectiv va fi prezentat publicului larg pe simezele Galeriei „DalgArt” din satul Dâlga, a doua casă pe dreapta, cum intri dinspre Ţuglui, prin pădure, pe data de 24 iulie, de la ora 18.00 încolo».

Al doilea va fi o conferinţă la organizată la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, pe data de 26 iulie, între orele 17.00 şi 20.00, la care vor participa cinci dintre artiştii implicaţi. Cel de-al treilea va consta într-o vizită şi un atelier de desen, cu copii, desfăşurat în incinta Muzeului de Artă din Craiova, şi cu participarea unora dintre artişti, pe 27 iulie, de la ora 13.00.

Informaţii şi detalii despre proiectul „Drawing Dialogue” pot fi solicitate la numărul de telefon 0753.832.878 sau obţinute accesând pagina de Facebook a evenimentului Drawing Dialogue.

Valentin Boiangiu s-a născut pe 26 ianuarie 1968, la Craiova. În 1999 a absolvit Bradford College (Marea Britanie), cu specializarea pictură şi gravură, în 2001 a obţinut masteratul în arte plastice la Leeds Metropolitan University, iar în 2006 PGCE la Universitatea din Huddersfield. În prezent este tutore la Şcoala Superioară Britanică de Arte şi Design din Moscova.

Gabriela Boiangiu s-a născut la 12 martie 1976, tot la Craiova, iar în perioada 1994-1999 a urmat cursurile Universităţii de Artă din Bucureşti, Secţia Grafică. S-a făcut remarcată încă din studenţie prin participarea cu lucrări de grafică, pictură, fotografie, instalaţii ş.a. la expoziţii de grup. În 1999-2000 a urmat un masterat la Bradford College, Marea Britanie, construindu-şi mai apoi un drum şi o identitate în arta contemporană.