BAC Dolj, a doua zi: 212 absenţi şi patru eliminaţi

0
264

La cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Ec) – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) au fost prezenți 3.514 candidați. Proba s-a desfășurat astăzi, 21iunie, în 15 centre de examen, iar  212 candidați nu au fost prezenți. Din păcate, pentru fraudă, au fost eliminați patru candidați: trei candidați din centrul de examen – Liceul Teoretic ”Independența” Calafat au fost surprinși cu dispozitive electronice asupra lor (căști) și un candidat din centrul de examen Liceul ”Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești a fost surprins cu telefonul mobil.

În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (11) din OME nr. 5151/2021 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat – 2022,” candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii “eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.”

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Proba la alegere a profilului și a specializării se va desfășura mâine, 30 iunie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.