Mangia: „Nu ne propunem obiective până nu ştim pe ce lot ne bazăm”

0
259

Antrenorul italian îşi doreşte jucători în fiecare compatiment, fiind preocupat în primul rând de transferul unui portar de valoare

Universitatea Craiova a plecat în cantonamentul de vară din Austria, care va dura până pe 6 iulie. Oltenii au zburat de la Craiova până la Milano şi de acolo s-au deplasat cu autocarul până în Austria, în zona Tirol, unde s-au cantonat şi anul trecut. Dacă Andre Santos, Popov şi Măzărache s-au despărţit de echipa din Bănie, iar Mihai Roman va fi împrumutat la Dunărea Călăraşi, Bic este accidentat şi probabil şi el va fi cedat, în timp ce portarii Mitrovic şi Calancea sunt în stand by, ei revenind la echipă doar dacă gruparea din Bănie nu va reuşi să aducă un alt goal-keeper, ţinta principală fiind italianul Mirko Pigliacelli. De asemenea, clubul din Bănie îi doreşte să mai transfere un fundaş de picior drept, cel puţin un mijlocaş central şi un vârf de atac. Sub comanda lui Devis Mangia se vor afla în Austria următorii jucători:  L. Popescu, Dică, Preduţ (portari), R. Popa, Tiago Ferreira, Briceag, Dimitrov, Martic, Gardoş, Puţaru, Borţa, Juncu (fundaşi), Mateiu, Zlatinski, Rossi, Bârzan, M. Şerban (mijlocaşi) Mitriţă, Glavina, Burlacu, Bărbuţ, Mihăilă, Baicu, Markovic (atacanţi). Mitriţă, Băluţă şi Bancu se voor alătura lotului duminică, ei având o vacanţă mai lungă, deoarece au fost la echipa naţională.

– Mister, plecaţi în Austria cu gândul de a vă pregăti pentru lupta la titlu?

– În Austria am pierdut toate amicalele anul trecut, aşa că nu ştiu dacă e aşa de bine în cantonament acolo. Serios vorbind, acum e timpul pentru muncă, nu pentru obiective. Acesta este cel mai important lucru, să muncim, să săm un restart, să consolidăm unele lucruri. Nu ştim dacă ne putem gândi şi la grupele Europa League şi la lupta pentru titlu, fiindcă nu ştim pe ce lot ne vom baza. Când va fi definitivat, atunci ne putem propune anumite obiective.

– Aveţi vreo preferinţă la tragerea la sorţi pentru Europa League?

– Nu vreau să mai vorbesc despre adversarii din cupele europene, fiindcă anul trecut am spus că este posibil să jucăm cu AC Milan şi aşa s-a întâmplat. Vom vedea ce ne vor rezerva sorţii.

– Cum comentaţi plecarea lui Screciu, i-a surprins pe mulţi…

– Vladimir Screciu a avut o oportunitate şi el şi clubul au trebuit să profite. Deşi nu este treaba mea să vorbesc despre preţ, pentru vârsta lui cred că este o sumă bună. Sper doar ca el să continue să crească, să devină un jucător foarte bun.

– Au plecat mai mulţi jucători, dar nicio noutate la început de cantonament, decât jucători de la academie, nu sunteţi prea mulţumit…

– Vom vedea ce lot vom avea. Vrem să aducem un portar, fiindcă deocamdată ne bazăm doar pe Popescu şi pe alţi doi portari foarte tineri. Nu ştiu dacă vor mai rămâne Calancea şi mitrovic, poate dacă nu vom reuşi nici acum să transferăm ceva. Mai avem nevoie de jucători şi în alte poziţii, dar nu vorbim despre asta acum, ne concentrăm doar pe muncă.

– Pentru Băluţă ce sumă solicită clubul?

– Nu ştiu, nu e treaba mea să vorbesc despre asta. Deocamdată el este în vacanţă. E norrmal ca Mitriţă, Băluţă şi Bancu să mai stea în vacanţă, fiindcă au fost la naţională, toţi trei ni se vor alătura duminică, în Austria.

– Cum vedeţi meciul din Supercupă, cu CFR Cluj?

– Vom vedea dacă Edi Iordănescu va schimba stilul de joc impus acolo de Dan Petrescu, probabil îşi va impune propria filosofie, nu ştim acum, vom vedea după meciurile amicale.

 

Supercupa este primul obiectiv al alb-albaştrilor

Majoritatea jucătorilor Universităţii Craiova au declarat înainte de plecarea în cantonament că se gândesc în primul rând la Supercupa României, pe care o vor disputa pe 14 iulie, cu CFR Cluj, chiar în Bănie. Căpitanul alb-albaştrilor, Hristo Zlatinski, a declarat înainte de plecarea în cantonament: „Important este să ne pregătim bine din punct de vedere fizic şi să intrăm bine în primul meci. Ne gândim prima dată să câştigăm Supercupa, apoi vom vedea în campionat ce vom face”. Mijlocaşul bulgar a comentat şi plecarea lui Screciu în Belgia, la Genk: „E bine pentru Craiova că produce, că vinde jucători, exemplul celor care au plecat pe sume importante, precum Vătăjelu, Ivan, Screciu, este bun şi pentru ceilalţi jucători tineri, Universitatea este o importantă rampă de lansare. Eu aş vrea să rămână Băluţă şi Mitriţă, fiindcă sunt doi jucători extrem de importanţi pentru echipă”. Deşi este poreclit „Zlatan”, evident, datorită numelor, Hristo Zlatinski spune că este fan al lui Messi: „La Mondiale ţin cu Argentina, m-a dezamăgit în primul meci, dar sunt convins că-şi vor reveni, atât echipa, dar mai ales Messi”.

Şi Burlacu se gândeşte în primul rând tot la câştigarea Supercupei României: „Sperăm să facem un cantonament bun şi să venim la sută la sută pentru câştigarea Supercupei, acesta este principalul obiectiv, apoi vom vedea. Să câştigăm titlul ar fi ceva de vis”. Portugalia este favorita lui Burlacu la Mondiale: „Am rămas suprins plăcut de echipele mai slab cotate şi chiar cred că va câştiga o echipă care nu este favorită. Eu ţin cu Portugalia şi îmi place Cristiano Ronaldo”.