Screciu: „M-am trezit din visul cel mai frumos al oricărui copil născut în Oltenia”

0
300

Transferul lui Vladimir Screciu la RC Genk s-a concretizat marţi seara, atât Universitatea Craiova, cât şi formaţia belgiană anunţând parafarea înţelegerii. „Vladimir Screciu este un produs al academiei Universității Craiova cu 38 de meciuri în primul eșalon la doar 18 ani și 44 de jocuri pentru Știința în toate competițiile. Născut în orașul „Tunarului” Ion Oblemenco, Vladmir Screciu este unul dintre puștii în care Știința Craiova și-a pus întotdeauna mari speranțe. Și nu doar clubul nostru, ci și România, având în vedere că mijlocașul născut la Corabia este titular incontestabil în Naționala Under-19. Vladi, mult succes și să devii un ambasador al Olteniei în fotbalul mare! Suntem convinși că în foarte scurt timp vei ajunge un fotbalist de top” a fost anunţul clubului din Bănie.

Site-ul oficial al lui Genk l-a prezentat astfel pe Screciu: „Screciu este un apărător polivalent, înalt de 1,83 metri, agil, rapid și joacă la fel de bine cu ambele picioare, astfel încât el poate fi utilizat în roluri diverse. Vladimir a jucat 44 de jocuri la cel mai înalt nivel în România, unde este considerat unul dintre marile talente. El este de asemenea internaţional U17, U19 și U21. Vladimir a efectuat testele medicale şi se va alătura echipei la începutul pregătirii.”

Şi tânărul fotbalist oltean a ţinut să publice pe o reţea de socializare un mesaj de despărţire pentru suporterii olteni. „Dragii mei, credeam că acest moment va veni cât mai târziu, dar iată că e timpul să o apuc pe alt drum. Așa cum deja ați aflat, din sezonul următor voi fi jucătorul echipei KRC Genk. Sper că am luat o decizie bună și că nu vă voi dezamăgi. Îmi va lipsi fantasticul nostru stadion. Îmi va fi dor de suporterii noștri și de cântecele lor atât de frumoase. Da, chiar și înjurăturile unora dintre voi, atunci când nu jucam prea bine, îmi vor lipsi. Plec puțin trist că nu am realizat mai multe în tricoul Științei, dar parcă nici o Cupă a României nu sună rău. Mă înclin în fața colegilor, a antrenorilor și a întregului staff. Sunt sigur că vor câștiga Supercupa și, recunosc, îmi este puțin ciudă că nu voi putea fi alături de ei. Astăzi m-am trezit din visul cel mai frumos al oricărui copil născut în Oltenia, acela de a juca la Universitatea Craiova. Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător pentru tot. PS: Nu am schimbat culorile”,

Totuşi, Screciu s-ar putea reîntâlni mai devreme decât crede cu Universitatea Craiova şi cu stadionul din Bănie, fiindcă fosta şi actuala sa echipă vor intra în Europa League începând cu turul al treilea preliminar, iar echipa belgiană este cap de serie, în timp ce Universitatea are cel mai mic coeficient dintre echipele aflate în această fază a competiţiei, nefiind în urna capilor de serie.

Burlacu: „Screciu este matur în joc şi în gândire, în ciuda vârstei”

Andrei Burlacu este prieten bun cu Vladimir Screciu şi este convins că acesta se va impune în Belgia. „Nu am fost surprins de plecarea lui Screciu, fiindcă îi ştiam şi potenţialul, ştiam cât de mult munceşte atât la antrenamente, cât şi suplimentar. Chiar dacă nu a jucat foarte mult, el era foarte bine pregătit. Mă bucur foarte mult pentru el şi îi urez baftă la noua echipă, îmi doresc să facă o figură frumoasă acolo. Chiar dacă are o vârstă fragedă, Screciu este matur în joc şi în gândire şi cred că se poate impune afară încă de pe acum. Este o motivaţie şi pentru ceilalţi tineri din academie, ne dorim să-l urmăm, dar deocamdată trebuie să mai demonstrăm la Craiova şi cu siguranţă ne va veni momentul şi nouă să jucăm afară” a spus atacantul de 21 de ani al Craiovei.