Spania a câştigat duelul iberic de la Euro under 21

0
238

Echipa naţională de tineret a Spaniei a învins,  la Gdynia, cu scorul de 3-1, reprezentativa Portugaliei, în Grupa B a Campionatului European de fotbal U-21 din Polonia. Duelu iberic a reprezentat cel mai frumos meci de la Euro, unul care ae fi putut concura fără probleme multe meciuri de la turneul final de “seniori”.

Jucătorul lui Atletici, Saul Niguez, în minutul 21, a reuşit al doilea său gol la Euro, apoi Sandro Ramirez, în minutul 65, a punctat din pasa căpitanului Deulofeu pentru 2-0. Transferat recent de la Galatasaray la Leipzig, pentru 12 milioane de euro, Bruma a redus din handicap cu un voleu superb din afara careului. În prelungiri, jucătorul basc de culoare, Inaki Williams, a stabilit scorul final, pe contraatac.

Spania: Arrizabalaga – Bellerin, Mere, Vallejo, Jonny – Niguez, Llorente, Ceballos – Deulofeu (D. Suarez 82′), Sandro (I. Williams 75′), Asensio (M. under euroMerino 90′). Selecţioner: Albert Celades.

Portugalia : Varela – Cancelo, Edgar, Semedo, Rodrigues – J. Carvalho (Paciencia 66′), Neves, Sanches (R. Horta 73′) – Fernandes – Guedes, Podence (Bruma 57′). Selecţioner: Rui Jorge.

În aceeaşi grupă, Serbia a terminat la egalitate, scor 2-2, cu Macedonia. Gacinovic (24) şi Djordjevic (90) au punctat pentru sârbi, iar Bardhi (64 – pen.) şi Gjorgjev (83) au înscris pentru Macedonia.

Spania are 6 puncte şi este calificată în semifinale, Portugalia are 3 puncte, iar Serbia şi Macedonia au câte 1 punct.