Craiova: În arest după ce au tâlhărit o femeie de 75 de ani

0
354
arestatPoliţiştii craioveni specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie au reţinut, pentru 24 de ore, doi tineri, din municipiul Craiova, care au tâlhărit o femeie de 75 de ani. Astăzi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Conform IPJ Dolj, ieri dimineaţă, în jurul orei 11.00, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Ulmului, Elisabeta M., de 75 de ani, din Craiova a fost acostată de doi tineri, ale căror semnalmente nu le-a reţinut, care i-au smuls de la gât un lănţişor din aur şi pentru a-şi asigura scăparea au trântit-o la pământ. Victima a ajuns la spital pentru investigaţii, iar în aceeaşi zi, în urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale au fost identificaţi şi ridicaţi pentru audieri Vijai N., de 19 ani şi F.V., de 15 ani, ambii din municipiul Craiova. Asupra celor doi a fost găsit lănţişorul sustras, fiind ulterior restituit părţii vătămate. În baza analizării probatoriului  s-a dispus  reţinerea pe 24 ore, pe baza de ordonanţă, a suspectului în vârstă de 19 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
 SFATURI UTILE ALE IPJ DOLJ PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE:
·        Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
·        Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
·        Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de
motivele invocate.
·        La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.
·        Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
 În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului  şi apelaţi de urgenţă la 112  sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.