Prin POR, pentru judeţul Dolj : Au fost semnate patru contracte de finanţare de aproape 50 milioane de euro

0
179
Patru contracte de finanţare au fost semnate ieri, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu. Beneficiarii acestor proiecte sunt Consiliul Județean Dolj și primăriile Segarcea și Celaru. Administraţia judeţeană obține astfel 47,5 milioane de euro pentru modernizarea drumului județean 561A Giurgița – Băilești – Plenița – limita județului Mehedinți. Totodată, s-a primit finanţare şi pentru Spitalul din Segarcea şi Câminul pentru vârstnici din localitatea Celaru.
Senatorul Claudiu Manda, candidat la alegerile europarlamentare a fost prezent la Rm Vâlcea la evenimentul de semnarea a celor trei proiecte cu finanţare europeană, subliniind faptul că „pe guvernarea PSD nu se închid spitale, ci se deschid şi se modernizează”. „Sunt trei proiecte pe care le considerăm importante : primul aparţine Consiliului Judeţean Dolj, este un drum judeţean, care pleacă de la Urzica Mare şi ajunge până la Moţăţei, Unirea şi graniţa cu judeţul Mehedinţi. Cel de-al doilea proiect, este o finanţare pentru Spitalul din Segarcea şi vreau să punctez că atunci când unii închideau spitale, noi deschidem spitale şi vom avea şi spital regional. Iar al treilea proiect, este un cămin pentru vârstinici, în comuna Celaru. Aici este prezent şi primarul, un primar PNL şi vreau să menţionez acest lucru, pentru că şi prin PNDL şi prin alte programe au fost finanţate proiecte ce aparţin şi primarilor din alte partide, pentru că noi nu ţinem cont de culoarea politică”, a spus preşedintele PSD Dolj

Peste 80% contractare pe POR
Vicepremierul Daniel Suciu a ţinut să explice de ce aceste proiecte se semnează la Rm Vâlcea şi nu la Craiova. „Ne aflăm astăzi ( n.r ieri) în judeţul Vâlcea, dar, tot Craiova rămâne capitala Olteniei. Motivul pentru care ne aflăm la Rm Vâlcea este că am fost invitaţi la un eveniment fericit, această frumoasă comunitate e în sărbătoare. Ca o statistică, cred că am ajuns la peste 80% contractare pe POR şi nu ne vom lăsa până când nu vom accesa şi ultimul euro pe acest Program. Acum semnăm, proiecte dragi nouă, dragi nouă celor de la PSD pentru că am încercat să facem tot efortul pentru zona de educaţie, de sănătate şi nu în ultimul rând, pentru zona de infrastructură, pentru că asta asteaptă oamenii de la noi. Asta aşteaptă locuitorii din judeţul Dolj şi asta face. Îl felicit pe domnul preşedinte Ion Prioteasa, pe domnul Claudiu manda şi pe toţi primarii care au avut încredere şi au depus solicitări pe Programul Operaţional Regional. Si iată că astăzi, Doljul semnează contracte de peste 49 milioane de euro, fără TVA, suma se duce simţitor în sus. Fac un apel în fiecare judeţ, un apel pe care îl face şi colegul meu Răzvan Cuc. Fac un apel la constructori şi la cei care vor operaţionaliza aceste investiţii. Niciodată de la Minister nu s-a întârziat cu plata. Factura care intră în Minister nu stă deloc, dar, cer constructorilor să termine la timp şi cu lucrări de calitate”, a explicat ministrul Daniel Suciu, ieri, în judeţul Dolj.
Un drum, două contracte
Beneficiarul principal, Consiliul Judeţean Dolj, a fost reprezentat ieri, la semnarea acestui contract de către Ion Prioteasa, şeful administraţiei doljene, care a precizat că astăzi ( n.r ieri) se semnează de fapt două contracte pentru două tronsoane ale aceluiaşi drum. „Iniţial nu am crezut că putem să luăm toţi banii şi de aceia am fracţionat acest drum, gândidu-ne că cel puţin pentru o parte din el să obţinem o finanţare europeană. Şi iată că avem  în acest moment, această şansă extraordinară, să luăm banii pentru întreg drumul de 70 de kilometri. Trece prin şase comune, prin municipiul Băileşti şi cu siguranţă este una din cele mai importante artere ale judeţului Dolj, pentru că vorbim de 46 de drumuri judeţene. Nu este cu ghinion, este al 13-lea proiect pe care îl semnăm astăzi. Vorbim de peste 190 de milioane de euro, au intrat în acest mandat financiar. Vorbim de 210 km de asfalt. La anul, când vom încheia mandatul, vom putea spune, analizând cifrele, că infrastructura a fost cel mai important proiect al nostru”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Şeful administraţiei judeţene a ţinut să-i mulţumească în mod expres Marilenei Bogheanu, directorul executiv al ADR SV Oltenia, care alături de echipa domniei sale a depus un efort considerabil pentru ca proiectele să ajungă în această fază de finanţare.