“Săptămâna Limbilor Străine” la Universitatea din Craiova

0
241

În perioada 21-23 mai 2014, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova organizează a II-a ediţie a “Săptămânii Limbilor Străine”, eveniment cu, despre şi pentru studenţi. Deschiderea oficială are loc astăzi, ora 10.00, la Universitatea din Craiova.

În prima zi, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în holul central al Universităţii din Craiova va putea fi admirată expoziţia de postere realizate de studenţii de la toate facultăţile cu profil nefilologic de la Universitatea craioveană, care studiază limbaje specializate în limbi străine (franceză, engleză sau spaniolă) şi de studenţii străini din cadrul anului pregătitor de limbă română, sub coordonarea profesorilor de la Departamentul de Limbi Moderne Aplicate. Posterele vor fi încadrate în tema „Studenţi fără frontiere”, iar prezentarea acestora va fi susţinută de un membru desemnat al fiecărui echipaj în limba studiată (franceză, engleză sau spaniolă) în faţa comisiilor formate din profesori de la Departamentul de Limbi Moderne Aplicate.

În cea de-a doua zi dedicată evenimentului va avea loc simularea examenelor pentru certificarea  competenţelor lingvistice în limbi străine (franceză, engleză şi spaniolă). Ultima acţiune din cadrul evenimentului “Săptămâna Limbilor Străine” – Interacţiune culturală în limbaje specializate – va avea loc vineri, 23 mai a.c., începând cu ora 17.00, în Amfiteatrul din incinta Liceului “Charles Laugier”. Este vorba despre un spectacol deschis publicului, care va cuprinde interpretare de scenete de teatru şi recitare de poezie în limbile franceză şi engleză. De asemenea, studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea din Craiova, premianţi la concursurile naţionale de profil, vor susţine momente speciale de dans. La final, va avea loc festivitatea de premiere.

Toţi studenţii participanţi la oricare dintre secţiunile acestui eveniment vor primi diplome de participare. Totodată, vor fi acordate premii pentru fiecare secţiune în parte.