Capotescu şi Poşulescu vorbeau codificat… degeaba

0
348

Joi seara, târziu, magistraţii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor craioveni din cadrul DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele celor trei persoane reţinute în cursul zilei pentru infracţiuni informatice. Adrian Poşulescu, Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis “Pătatu” şi Decebal Simion Gănescu din Zimnicea au primit mandate pentru 29 de zile, iar şeful Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT spune că s-a ajuns la acest rezultat graţie colaborării foarte bune cu BCCO Craiova, SRI Craiova şi SIR de la IPJ Dolj.

Potrivit anchetatorilor, Adrian Poşulescu şi Gheorghe Laurenţiu Capotescu erau în atenţia poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni din luna februarie a.c., când au aflat că Poşulescu se apucase de fabricat guri de bancomat la domiciliu. A fost înregistrat un dosar în cauză, la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, fiind demarate activităţile specifice de cercetare împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi SRI Dolj. Oamenii legii spun că aveau date că Poşulescu, după ce fabrica, acasă, gurile de bancomat, de obicei la comandă, le vindea la barul “Ramses” din Craiova, care îi aparţine. Anchetatorii spun că cei implicaţi comunicau telefonic folosind diverse subterfugii, însă n-au dat dovadă de prea multă imaginaţie. Cazul de ieri, finalizat cu arestarea celor trei a pornit de la o discuţie telefonică dintre Capotescu şi Poşulescu, în care primul insista că “vine omu’ diseară să cumpere mesele şi scaunele”. Cum oamenii legii ştiau că Poşulescu nu s-ar apuca să-şi vândă mobilierul din bar, s-au prins uşor că urmează o tranzacţie, care chiar a avut loc, pe 9 mai a.c. La data respectivă, Decebal Simion Gănescu, din Zimnicea, a venit la Craiova, s-a întâlnit cu Capotescu şi împreună s-au dus la barul lui Poşulescu, de unde cel dintâi şi-a luat aparatul pe care îl comandase. A urcat apoi în maşina în care se mai afla o femeie şi a pornit în trombă înapoi către localitatea de domiciliu.

“Bărbatul circula cu o viteză foarte mare şi din informaţiile pe care le aveam se ştia că nu prea opreşte la filtrele rutiere, astfel că, pentru a evita producerea vreunei tragedii, mai ales că era şi femeia respectivă în autoturism, am luat decizia să renunţăm la blocarea lui în trafic. Ce nu înţeleg aceşti indivizi este că poliţiştii de la crimă organizată, în toate misiunile pe care le desfăşurăm împreună, pleacă înarmaţi şi sunt instruiţi să facă uz de armă, dacă se impune, fără prea multe discuţii. Oricum, ştim că ulterior acesta a plecat la Budapesta, unde a montat aparatura de skimming, iar la revenirea în ţară l-a contactat pe Poşulescu pentru că nu s-a descurcat cu softul”, ne-a explicat Adrian Glugă, prim-procurorul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT. Iar în noaptea de miercuri spre joi, când a venit din nou la Craiova, Gănescu n-a mai apucat să urce în maşină, fiind prins de poliţişti cu aparatura în rucsac.

Percheziţiile efectuate ulterior au ajutat la completarea probatoriului existent deja în cauză, astfel că, joi seara, magistraţii Tribunalului Dolj le-au emis mandate celor trei. Faţă de Poenaru, la domiciliul căruia a fost găsită doar o carcasă goală de la o gură de bancomat şi care nu a avut participaţie directă la această faptă, s-a dispus interzicerea părăsirii localităţii, procurorii ţinând seama de faptul că are şi Bacalaureatul de dat.