SuperLiga în destrămare: Man City, prima care se retrage

0
759

Proiectul SuperLigii de fotbal pare să se destrame înainte de a se contura cu adevărat. Presa din Europa vuieşte despre retragerea câtorva cluburi din cele 12 fondatoare ale proiectului, în special cele din Anglia.

Manchester City este primul club care face un anunț oficial în privința retragerii din Super Liga Europei: „Putem confirma că am început procedurile de ieșire din grupul care are în plan dezvoltarea Super Ligii Europei”. Anunţul vine după discursul antrenorului Pep Guardiola, care s-a pronunţat împotriva proiectului, la fel ca omologul său de la Liverpool, Jurgen Klopp. “Îmi susţin clubul. Îmi place să fac parte din acest club. Dar am şi părerea mea. Sportul nu mai este sport atunci când relaţia dintre efort şi recompensă nu există. Nu este sport dacă succesul este garantat sau dacă nu contează când pierzi”, a declarat Guardiola.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat “încântat” să o vadă pe Manchester City renunţând la Superligă.

Conform BBC, Chelsea s-ar retrage şi ea, fanii afişând deja mesajul “Am salvat fotbalul”. Aceştia au blocat autocarul echipei la Stamford Bridge, înainte de meciul cu Brighton, încheiat 0-0.