Ştiinţa joacă astăzi la Botoşani

0
95

În etapa a 2-a a play-off-ului, Universitatea Craiova joacă în deplasare cu FC Botoşani, fiind obligată să câştige pentru a mai rămâne cu şanse în lupta pentru titlu. Fără gol marcat de trei etape, alb-albaştrii au în acelaşi timp o defensivă imbatabilă, cu un singur gol primit în ultimele 14 meciuri oficiale şi niciunul încasat în ultimele 7.

FC Botoşani – Universitatea Craiova, stadion: „Municipal”, ora 19.

FC Botoşani: Hankic – Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Florescu, Rodriguez, Ongenda – Ashkovski, Keyta, Al Mawas. Antrenor: Marius Croitoru. Rezerve: Pap – Plămadă, Patache, Papa, Fili, Târcoveanu, Holzmann, Camara, M. Roman.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Constantin, Bălaşa, Bancu – Bic, Nistor – Câmpanu, Cicâldău, Vătăjelu – Tudorie. Antrenor: Marinos Ouzounidis. Rezerve: L. Popescu – Mitran, Acka, Fedele, Căpăţână, Mamut, Ivan, Camara, Ofosu.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti) – Mircea Grigoriu (Bucureşti), Mihai Marica (Bistriţa). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Constantin Ţolea (Galaţi).

Marinos Ouozounidis: “Botoşani este o echipă bună, îmi place stilul lor, îmi place cum construiesc jocul. Vom vedea ce se întâmplă, este un alt campionat acum, nu este precum sezonul regular. Sunt sigur că va fi un meci greu pentru noi. Vom încerca să câştigăm, dar să vedem ce vom avea la ora jocului.  Suntem organizaţi, luptăm pentru fiecare minge la fiecare meci, dar ne lipseşte ceva, la finalizare în special. Cred că dacă am încerca mai mult şi am fi mai concentraţi, atunci am şi reuşi să marcăm. Îi vom ajuta pe jucători să ia cele mai bune decizii în ultima treime, fiindcă au calitatea de a face asta, avem jucători de valoare, care pot face lucruri bune acolo, în faţa porţii adverse.”

Marius Croitoru: “Universitatea porneşte cu prima şansă, dar la Botoşani statistica e de partea noastră. Vom vedea ce va fi. Noi încă nu suntem la nivelul la care vreau eu sau la nivelul la care am fost în multe momente din acest campionat. Aşa că e normal ca specialiştii să spună că Universitatea are prima şansă. Pe noi nu ne ajută cu nimic egalul. Cum nici cu FCSB nu mă mulţumeam cu un egal. Adversarii au cea mai bună defensivă, de când a venit noul antrenor arată o forţă din punctul de vedere defensiv. Dar uite că atunci când te aperi bine, nu mai marchezi atât de mult. Aşa că e greu să găseşti drumul spre poarta lor, dar echipa care trebuie să atace suntem noi, pentru că jucăm acasă şi nu avem nimic de pierdut. Ei au jucători buni pe toate compartimentele, jucători de echipă naţională. Au investit mult şi e normal să formeze o echipă de calibru. Noi ne dorim să câştigăm puncte pentru a urca în clasament. Ăsta este obiectivul nostru din momentul accederii în play-off, să urcăm cât de mult se poate”.

Analiza LPF:

“Cinci victorii şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de moldoveni pe teren propriu în 2021. Gruparea botoşăneană a primit cel puţin un gol în patru dintre precedentele cinci jocuri disputate acasă în campionat.

Doar un joc au pierdut oltenii în precedentele 18 deplasări din campionat, 0-1 cu Chindia (27 februarie 2021), interval în care au mai înregistrat 11 succese şi șase rezultate de egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 18 ori în principala competiţie internă, de șase ori s-au impus moldovenii, de opt ori au câştigat oltenii, iar alte patru meciuri s-au terminat la egalitate.

Primul joc a avut loc în stagiunea 2014/2015, când Universitatea Craiova a câştigat pe teren propriu cu 2-1 (1 noiembrie 2014).

Întâia victorie din contul moldovenilor a venit pe 2 mai 2015, FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-0 (marcatori: Acsinte, Batin).

Cele mai multe goluri în campionat: 16 octombrie 2015, FC Botoşani – Universitatea Craiova 3-2.

Ultimul succes din contul botoşănenilor: 26 noiembrie 2018, FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-1.

Unicul succes bifat de olteni în deplasare: 19 iulie 2020, FC Botoşani – Universitatea Craiova 0-2.

Cea mai recentă întâlnire directă: 6 martie 2021, Universitatea Craiova – FC Botoşani 1-0, gol înscris de Ştefan Baiaram.

Mediile de vârstă: FC Botoşani – 26 ani şi 3 luni; Universitatea Craiova – 26 ani şi 5 luni.