Afgan prins la Calafat după ce a trecut Dunărea cu barca

0
96

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit un migrant, cetăţean afgan, care a încercat să intre ilegal în România, traversând fluviului Dunărea cu o ambarcaţie de plastic. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a fost predat poliţiştilor de frontieră bulgari în vederea dispunerii măsurilor legale.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră doljeni, au depistat în apropiere de malul românesc al fluviului Dunărea, pe raza localităţii Calafat, o persoană de sex masculin care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Acesta a fost condus la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor, stabilindu-se la audieri că este un cetăţean afgan în vârstă de 25 de ani.

Bărbatul a declarat că a plecat din ţara lui în urmă cu aproximativ două săptămâni pe ruta Turcia – Bulgaria şi că a traversat fluviul Dunărea cu o barcă din plastic cu vâsle, dorind să ajungă într-o ţară din vestul Europei. Barca a fost găsită pe malul românesc al fluviului Dunărea, în dreptul kilometrului fluvial 790. Conform protocolului româno – bulgar, bărbatul şi barca au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Şi tot la Calafat, poliţiştii de frontieră au descoperit un cetăţean polonez care intenţiona să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro. În cursul zilei de vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au fost sesizaţi de către un controlor de trafic din cadrul Agenţiei de Control şi Încasare Calafat, cu privire la faptul că un cetăţean polonez a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 100 de euro falsă. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii s-a constatat că este vorba despre cetăţeanul polonez Marcin G., în vârstă de 28 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă ale uneia autentice. Bărbatul a declarat că nu ştia că bancnota era falsă şi că a primit-o în urma unui schimb valutar. “Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar şef Romică Ivănoiu.