Arest prelungit pentru doljeanul care și-a ucis patronul în fața Postului de Poliție

0
85

Magistrații Tribunalului Dolj au prelungit, la solicitarea procurorilor, arestarea preventivă a lui Marian Păun, bărbatul de 55 de ani din comuna Amărăștii de Jos care și-a ucis patronul chiar în fața Postului de Poliție din localitate. Anchetatorii așteaptă ca medicii legiști să definitiveze raportul autopsiei victimei, pentru a-l putea trimite în judecată pe autor. Noul mandat este valabil până pe 22 mai.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanței de judecată prelungirea arestării preventive pentru Marian Păun, de 55 de ani, din comuna doljeană Amărăștii de Jos, bărbatul acuzat de omor calificat după ce l-a înjunghiat pe cel care îl angajase, chiar în fața Postului de Poliție din localitate. Judecătorii Tribunalului Dolj au dat curs solicitării și au prelungit durata măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23 aprilie 2015 şi până la data de 22 mai 2015, inclusiv. Instanța a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpat. Hotărârea a fost luată joi, 16 aprilie a.c., iar inculpatul nu a mai făcut contestație. Procurorii spun că așteaptă definitivarea raportului de autopsie a victimei și mai au de audiat părțile civile, la finalizarea cercetărilor doljeanul urmând să fie trimis în judecată.

Reamintim că fapta pentru care Marian Păun a ajuns în spatele gratiilor s-a petrecut pe 23 martie a.c., dimineața. Echipa operativă condusă de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj care a ajuns la faţa locului a stabilit în urma cercetărilor că Marian Păun, în vârstă de 55 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, a  lucrat timp de aproximativ 9 luni ca cioban la stâna victimei Băcioiu Marin, de 59 de ani, din comuna Daneţi, între ei existând o înţelegere contractuală pentru o perioadă de 2 ani. În acest timp, între cei doi au apărut certuri referitoare la banii ce i se cuveneau lui Păun, cel din urmă ameninţându-şi patronul cu moartea. Băciou a depus o plângere la Postul de Poliţie Amărăştii de Jos pentru ameninţare, iar poliţiştii îi chemaseră pe amândoi la sediu, luni dimineaţă, pe 23 martie, pentru rezolvarea conflictului. Anchetatorii au mai stabilit că, în jurul orei 8.00, autorul a luat de acasă un cuţit cu teacă, pe care l-a pus la brâu şi a pornit spre sediul Postului de Poliţie, unde a ajuns înaintea poliţiștilor. A băut ceva la magazinul din apropiere, iar când au sosit doi dintre polițiști, l-au luat într-un birou şi i-au explicat despre plângerea depusă împotriva sa. Între timp lui Păun i-a sunat telefonul, a ieşit afară să vorbească, şi l-a văzut pe Marin Băcioiu care venea şi el la audiere. S-a dus rapid către patronul său şi, în momentul când acesta cobora din maşină, i-a aplicat două lovituri cu cuţitul pe care-l avea la el, lovindu-l în spate şi în zona cervicală. Unul dintre agenţii de poliţie a observat, a intervenit între cei doi dezarmându-l pe agresor şi a dus victima în incinta Postului de Poliţie, unde a încercat să-i acorde primul ajutor, până la sosirea echipajului medical. O ambulanţă l-a preluat pe Marin Băcioiu, însă în drum spre spital acesta a decedat. Procurorii l-au reţinut pe agresor, care a recunoscut comiterea faptei, motivând că victima l-a făcut să-şi lase locul de muncă pe care îl avea în Caracal (unde era paznic), i-a promis carte de muncă şi salariu bun ca cioban, dar nu s-a ţinut de cuvânt.